21:31 30 Mai 2020
În direct
 • EUR19.40
 • USD17.63
 • RUB0.25
 • RON4.01
 • UAH0.66
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  788301

  Ministrul Muncii a dat vești proaste angajaților din sistemul bugetar legate de reducerea salariilor. Demnitarul a subliniat că aceste tăieri ar veni în contextul în care la privat s-au luat deja asemenea măsuri.

  BUCUREȘTI, 3 apr – Sputnik, Georgiana Arsene. Violeta Alexandru, ministru Muncii, a dat răspuns la întrebarea care frământă cel mai mult românii în momentul de față, referitoare la reducerea salariilor bugetarilor.

  Demnitarul a vorbit de solidaritate.

  ”Suntem conștienți de faptul că e nevoie de solidaritate din partea tuturor. Nu există cetățeni de tipuri diferite, unii care se sacrifică și unii care se bucură. Adică se bucură în sensul în care n-au nici o grijă. Confirm că există o preocupare în acest sens, dar fără să pot intra în detalii”, a declarat Alexandru.

  În plus, și pensiile speciale ar putea fi impozitate suplimentar. Un proiect de lege în acest sens a fost depus în Parlament, a explicat Ministrul Muncii.

  Violeta Alexandru a făcut apel la companiile din țară să nu apeleze la ajutoarele oferite de Guvern dacă își pot menține activitatea la un nivel rezonabil.

  ”Aș vrea să le mulțumesc frumos angajatorilor care fac eforturi să mențină lucrurile pe linia de plutire, care ar fi putut, dar care și-au dat seama că nu e cazul să abuzeze de resursele publice. Resursele publice înseamnă tot banii noștri, ai tuturor și care sunt, bineînțeles, cu o anumită limită. Toți acești oameni care fac în aceste momente eforturi sunt niște eroi. Nu au intrat în panică și au reușit să le dea calmul necesar și angajaților ca să aibă un venit pentru acasă”, a punctat Violeta Alexandru.

  Tematic

  Putin: Săptămâna următoare va fi nelucrătoare, iar salariul va fi păstrat
  Se reduc salariile bugetarilor? Cîțu, declarație importantă
  Coronavirus în Moldova: DISPOZIȚIA Nr.8 - angajați, concedii, salarii, curse avia charter
  Tagurile:
  Guvern, Violeta Alexandru


  Știrile Zilei