16:44 04 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.44
 • RUB0.25
 • RON4.04
 • UAH0.65
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (912)
  47410

  Care sunt specialitățile care vor deveni cele mai puțin căutate după încheierea perioadei de pandemie.

  BUCUREȘTI, 5 apr – Sputnik. Angajații din domeniul turismului, fitness, modei și localurilor de alimentație publică sunt expuși riscului de a-și pierde locurile de muncă după încheierea pandemiei, scrie RT, cu trimitere la un studiu realizat de Institutul pentru Instruire Progresivă.

  Astfel, centrele de fitness ar putea pierde o parte din clienți, ceea ce înseamnă că și instructorii vor fi nevoiți să-și caute un alt loc de muncă. În acest caz tinerii antrenori ar putea deveni necompetitivi pe piața muncii, menționează experții.

  În același timp, situația legată de comunicarea internațională și națională deja a adus unele companii aeriene în pragul falimentului. O astfel de situație ar putea aduce pe piața muncii mai mulți profesioniști cu experiență, fapt care va înăspri nivelul concurenței.

  În opinia autorilor studiului, răspândirea COVID-19, care a afectat peste 1,2 milioane de oameni din întreaga lume, a stimulat automatizarea și digitalizarea muncii. Din acest motiv ar putea fi loviți, în primul rând, analiștii juniori, consultanții juridici, managerii băncilor, farmaciștii, agenții imobiliari, managerii de evenimente, traducătorii, profesorii și repetitorii.

  În zona de risc ar putea ajunge și angajații întreprinderilor poligrafice, odată ce companiile mici și mijlocii vor recurge la optimizarea cheltuielilor, trecând la produse digitale, care sunt mai econome decât producția offline.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (912)

  Tematic

  Metodă inovativă de testare COVID-19: Simplă, rapidă și eficientă
  Rusia a dezvoltat 6 prototipuri de vaccin anti-COVID-19 – 2 testate cu succes pe şoareci
  Câte persoane poate infecta un bolnav de COVID-19
  Tagurile:
  Locuri de muncă, Pandemie


  Știrile Zilei