13:19 04 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.44
 • RUB0.25
 • RON4.04
 • UAH0.65
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  23530

  Poliţia Română a postat pe pagina oficială de Facebook o informare în care se lămureşte dacă, în preajma sărbătorilor pascale, cetăţenii se pot deplasa pentru a-şi cumpăra carne de miel de la un agent economic autorizat.

  BUCUREŞTI, 9 apr. - Sputnik, Doina Crainic. Poliţia Română precizează că cetăţenii pot ieşi să-şi cumpăre carne de miel de la agentul economic autorizat, dar trebuie să poarte cu ei obligatoriu cartea de identitate și o declarație pe propria răspundere.

  În declarația pe propria răspundere, vor trebui să bifeze punctul 2, referitor la asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor.

  „De asemenea, îți recomandăm să mergi singur, nu cu toată familia și să te asiguri că agentul economic de la care iți cumperi mâncarea este autorizat și respectă toate condițiile igienico-sanitare impuse de instituțiile cu atribuții în domeniu (vezi comunicatele ANSVSA) și nu uita să ceri documentele de proveniență, bon fiscal, chitanță, factură”, recomandă Poliţia Română pe pagina oficială de Facebook.

  Totodată, există şi posibilitatea ca agentul economic să vă trimită acasă carnea de miel, însă cel care o aduce trebuie să prezinte documentele necesare după cum prevăd ordonanțele militare, precum şi documentele de proveniență, bon fiscal, chitanță şi factură.

  Poliţia mai precizează că, în contextul epidemiei de coronavirus, comercianților nu li se mai permite să vină cu turmele de miei la intrarea în oraș şi recomandă cetăţenilor să se asigure că îşi procură carnea numai din locurile autorizate.

  Tematic

  Savanții au propus o nouă dietă pentru amatorii de carne
  Românii din Germania, alertă: cea mai consumată carne din supermarketuri, contaminată!
  Incredibil! Familia lui Gheorghe Dincă ar putea fi implicată în traficul de carne vie
  Realitate şocantă şi revoltătoare: cum cumpără mafia albaneză carne vie din ţara noastră
  Guvernul PSD taie în carne vie: jumătate din secretarii de stat, puși pe liber
  Tagurile:
  Carne, Poliția


  Știrile Zilei