00:35 28 Mai 2020
În direct
 • EUR19.49
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.02
 • UAH0.66
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  74970

  Joi dupa-amiaza mii de români stau îngrămădiţi la aeroportul din Cluj-Napoca pentru a se îmbarca în curse cu destinaţia Germania, unde vor să meargă la muncă. Prefectul Clujului a spus că va fi anchetată firma privată care a gestionat prost situaţia.

  BUCUREŞTI, 9 apr. - Sputnik, Doina Crainic. Un material video arată aglomeraţia de la aeroportul din Cluj-Napoca în plină pandemie. Românii, mulţi dintre ei fără măşti de protecţie, aşteaptă la o intrare din aeroport (singura deschisă), fără a se respecta măsurile de distanţare socială.

  Potrivit directorului Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, 12 curse au fost programate pentru astăzi spre Germania, unde este nevoie de muncitori români pentru munci agricole.

  Mai multe echipaje de jandarmi şi poliţişti au fost trimise de prefectul județului Cluj, Mircea Abrudan, care a spus că firma care s-a ocupat de recrutarea muncitorilor şi de gestionarea situaţiei va fi anchetată.

  El a mai spus că oamenii au fost aduși dimineaţa cu autocarele la Cluj, toţi în acelaşi timp, deși sunt programate mai multe zboruri, de la ora 13:00 până la ora la 21:00.

  „Oamenii au fost aduși grămadă cu autocarele la Cluj în cursul dimineții în condițiile în care zborurile charter spre Germania erau programate să decoleze de la ora 13 până la ora la 21. Când ajung atâția oameni odată, nu se mai poate respecta distanțarea socială. Au fost luate măsuri de intrare controlată în aerogară, problema e în exterior. Oamenii au venit în autocare împreună, în avion vor merge tot împreună”, a declarat Abrudean, potrivit stiripesurse.ro.

  Prefectul a mai spus că sâmbătă și duminică sunt programate alte zboruri charter de la Cluj-Napoca spre Germania, unde vor fi trimişi muncitori pentru muncă în agricultură.

  În parcarea din fața Aeroportului „Avram Iancu”, aproape 2.000 de persoane venite din județe din Transilvania și Moldova aşteaptă îmbarcarea în curse charter spre Germania.

  Întrebat cu privire la aglomerația de pe Aeroportul din Cluj, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus că, în acest moment, nu are informaţii că Germania ar accepta mii de muncitori din România.

  „În orice moment avem foarte multe informații. Îmi vine greu să cred că Germania acceptă mii de muncitori din România, care este și ea un focar de coronavirus”, a declarat ministrul, citat de stiripesurse.ro.

  Tematic

  Italia are nevoie de muncitori români sezonieri - vrea să negocieze cu România
  Huawei, reacție superbă la acuzațiile ambasadorului SUA: ”Astăzi suntem toți români”
  Germania relaxează restricţiile de călătorie: permite muncitorilor români să vină la muncă
  Trump și guvernul SUA îi fac de râs pe omologii români - Iohannis & Co.
  Florin Cîțu, precizări de ultimă oră, vizează măsuri financiare foarte așteptate de români
  Alexandru, anunțul zilei: câți români vor beneficia de șomaj tehnic
  Tagurile:
  Germania, Pandemie, Cluj, Români


  Știrile Zilei