02:03 28 Mai 2020
În direct
 • EUR19.49
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.02
 • UAH0.66
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  8010

  Reprezentanții Federației Patronatelor din Turismul Românesc spun că rata șomajului în hoteluri și restaurante este într-o creștere alarmantă, iar previziunile pentru perioada următoare nu sunt optimiste.

  BUCUREȘTI, 9 apr – Sputnik, Georgiana Arsene. Situație gravă pentru angajații hotelurilor și restaurantelor care intră în șomaj din cauza epidemiei de coronavirus, care a pus lacătul pe ușa localurilor.

  Deja rata șomajului în hoteluri și restaurante a ajuns la 60% și riscă să urce până la 90%, în perioada următoare, atrag atenția reprezentanții Federației Patronatelor din Turismul Românesc.

  Prim vicepreședintele executive al Federației, Dragoș Răducan, spune că aproximativ 50.000 de persoane care au contracte de muncă pe șase luni se află într-o situație dramatică deoarece au încetat șomajul la 1 aprilie și nu mai au nici o sursă de venit.

  Acesta a precizat că luna aceasta era luna de pregătiri, perioadă în care aproximativ 50.000 de angajați de pe litoral și din restul țării, care lucrează în unități sezoniere, trebuiau să se întoarcă la lucru; oameni care și-au terminat stagiul de șomaj trebuiau să înceapă stagiul de cotizare.

  ”Din păcate, însă, noi nu am putut să îi angajăm, pentru că avem hotelurile oprite. Și nu sunt nici angajați; au terminat și șomajul, și fără resurse. Am solicitat o derogare pentru acest an la legislația în vigoare astfel încât să se prelungească stagiul de șomaj cu încă o lună, ca acești oameni să mai poată primi ajutor de șomaj și pentru luna aprilie”, a declarat Răducan, potrivit romania-actualitati.ro.

  Acesta a precizat însă că speră ca hotelurile să se poate redeschide de la 1 iunie.

  Tematic

  Ajutorul de șomaj online: probleme întâmpinate de solicitanți
  Șomaj tehnic: Violeta Alexandru, propunere de ultim moment
  Cîțu: ”Ne-am pregătit chiar pentru un milion de oameni care să intre în șomaj tehnic”
  Șomaj tehnic: Uzina Dacia trimite acasă 13.500 de angajați și oprește producția
  Șomaj tehnic: ce se întâmplă cu vechimea în muncă
  Alexandru, anunțul zilei: câți români vor beneficia de șomaj tehnic
  Tagurile:
  șomaj, Hoteluri, Restaurante


  Știrile Zilei