13:31 04 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.44
 • RUB0.25
 • RON4.04
 • UAH0.65
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  8810

  Potrivit Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, programele Rabla Clasic şi Rabla Plus pot fi accesate în continuare prin depunerea unor dosare electronice, online. Iată ce trebuie să facă şoferii români care vor să le acceseze.

  BUCUREŞTI, 9 apr. - Sputnik, Doina Crainic. Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a anunţat că, prin Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), vor fi aplicate măsuri speciale în contextul stării de urgenţă, astfel că, în cadrul programelor Rabla şi Rabla Plus, se vor putea depune dosarele online.

  Prin urmare, în locul prezentării certificatului de distrugere şi radiere a autovehiculelor vechi, persoana interesată poate depune o comunicare online către dealer, în care să fie specificate data şi numele operatorului unde maşina a fost casată, potrivit romanialibera.ro

  Nici certificatele de atestare fiscală privind impozitele şi taxele locale nu mai sunt obligatorii, în locul lor putând fi depusă o declaraţie pe proprie răspundere potrivit căreia viitorul posesor al maşinii noi nu are datorii la stat.

  În contextul situaţiei create de coronavirus, termenele au fost prelungite, astfel, pentru Rabla Clasic, valabilitatea notei de înscriere a fost extinsă cu 60 de zile (de la 120 la 180 de zile) atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru persoanele juridice. Şi în privinţa casării autovehiculului, termenul a fost prelungit cu 60 de zile de la data emiterii notei de înscriere pentru persoanele fizice, iar pentru persoanele juridice, termenul este de 180 de zile de la data emiterii contractului de finanţare şi a notei de înscriere.

  În privinţa Rabla Plus, valabilitatea notei de înscriere a fost extinsă cu 40 de zile (de la 180 la 220 de zile), de la data emiterii, atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru cele juridice.

  Tematic

  Important pentru şoferi: lansarea Programului „Rabla” - vouchere de peste 11.000 euro
  Atenție șoferi: Iată ce măsuri va întreprinde poliția până la sfârșitul lunii – Video
  Atenție, șoferi! În 21 și 22 decembrie se restricționează traficul în Capitală
  Decizie istorică în domeniul circulației – milioane de șoferi sunt afectați
  Mare necaz cu rabla din bucătărie sau baie? Statul îți vine în ajutor
  Tagurile:
  Șoferi, Rabla Plus, Rabla


  Știrile Zilei