11:38 19 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.63
 • RUB0.22
 • RON4.04
 • UAH0.59
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  88 0 0

  Un procent important al românilor care lucrează de acasă – 49% - spun că regimul de muncă i-a ajutat să facă economii importante, iar pentru 80% dintre cetățeni eliminarea timpului pierdut în trafic e un avantaj.

  BUCUREȘTI, 10 apr – Sputnik, Georgiana Arsene. Cercetarea realizată de Cushman & Wakefield Echinox scoate la iveală faptul că, printre avantajele muncii la domiciliu se numără îmbunătățirea echilibrului între activitatea personală și cea profesională, mai multă libertate în gestionarea programului de lucru și timpul suplimentar de odihnă.

  Pe de altă parte, cel mai mare dezavantaj îl reprezintă lipsa socializării directe cu colegii - 74% dintre respondenţi, urmat de dificultăţile în separarea timpului dedicat activităţii profesionale de cel personal - 44%, lipsa unui spaţiu adecvat pentru desfăşurarea activităţii - 33% - şi capacitatea mai scăzută de concentrare, ca urmare a factorilor disturbatori din locuinţă - 33%.

  Printre alte dificultăți scoase la iveală de cercetarea amintită se numără  gestionarea relaţiei cu clienţii şi colaboratorii - 29%, problemele tehnice - 26% - şi lipsa feedback-ului direct cu privire la activitatea prestată -24%, informează digi24.ro.

  Pe fondul acestor rezultate, datele centralizate evidenţiază faptul că există un oarecare echilibru în ceea ce priveşte descrierea generală a experienţei lucrului de acasă.

  Vor dori românii să mai lureze de acasă după terminarea perioadei de criză? Studiul a arătat că această opțiune este luată în calcul doar de 3% dintre respondenți, cei mai mulți dorindu-și un program flexibil în care să lucreze 4 zile de la birou și numai o zi de acasă – 39% dintre respondenți sau trei zile de la birou și două de acasă – 27%.

  Sondajul Cushman & Wakefield Echinox a presupus aplicarea unui chestionar online unui număr de peste 200 de angajaţi care, în mod tradiţional, lucrează de la birou, dar în ultimele săptămâni au fost nevoiţi să îşi desfăşoare activitatea de acasă, ca parte a măsurilor de distanţare socială adoptate pentru a limita răspândirea COVID-19.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Marea Britanie a căzut în topul celor mai puternice economii ale lumii
  Cum să învățăm să facem economii chiar și atunci când nu avem venituri prea mari
  România poate ajunge printre primele 10 economii ale UE
  Tagurile:
  Români, Economii

  Știrile Zilei

  • Finala Champions League, victoria echipei Bayern Munchen

   Bayern Munchen a început în forță cursa pentru câștigarea unui nou titlu de campioană! La doar 3 săptămâni de la cucerirea Ligii Campionilor şi la 5 de la meciul în care au umilit-o pe Barcelona, bavarezii au reuşit un alt rezultat incredibil.

   23
  • Pentru prima dată de la începutul epidemiei în Franța, numărul cazurilor zilnice de Covid-19 a depășit 13.000. Astfel, vineri, instituţia de sănătate publică din Franţa a raportat 13.215 de noi pacienți, însemnând cu 2.622 mai mulți decât în ziua precedentă.

   94
  • Sistemul american de apărare antirachetă Patriot

   Americanii și-am amplasat rachetele sol-aer Patriot în România nu pentru intenționează să lupte cu Rusia, ci pentru că vor să ruineze economia acestei țări antrenând-o în goana înarmării, ca pe timpul războiului rece.

   221