21:24 27 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.10
 • USD17.38
 • RUB0.23
 • RON4.33
 • UAH0.62
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  43712

  Ministrul Afacerilor Interne a explicat că are în analiză o relaxare a restricțiilor pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, iar intervalul orar în care acestea pot merge la cumpărături va fi mutat mai devreme.

  BUCUREȘTI, 23 apr – Sputnik, Georgiana Arsene. Se anunță schimbări în ceea ce privește programul persoanelor de peste 65 de ani. Mai exact, intervalul orar în care acestea pot merge la cumpărături sau la plimbare se schimbă.

  Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a explicat că este în analiză o relaxare a programului persoanelor de peste 65 de ani și că, o dată cu venirea căldurii, probabil că intervalul orar 11.00-13.00 nu este cel mai nimerit.

  ”Va fi mutat mai în prima parte a zilei coroborat și cu faptul că la magazine, în prima parte a zilei, beneficiați de condiții mult mai propice pentru a fi protejați în sensul în care supermarketurile sunt igienizate, dezinfectate la primele ore”, a subliniat Marcel Vela.

  Demnitarul a răspuns întrebărilor adresate de cetățeni pe Facebook. Cu acest prilej, a adăugat că ia în calcul o nouă evaluare pentru un interval orar spre seară sau după amiază pentru persoanele peste 65 de ani.

  "Avem în analiză acest aspect şi vă vom anunţa cât de curând cu privire la reprogramarea programului", a precizat ministrul. 

  Acestuia i se solicitase să spună dacă pensionarii ar putea ieși la aer și seara, evident cu declarația pe proprie răspundere. Vârstnicii susțin că au nevoie să facă mișcare, mai ales în condițiile în care suferă de diferite afecțiuni, iar mișcarea i-ar ajuta să se mențină sănătoși.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Știrile Zilei