17:52 17 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.00
 • USD17.28
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.62
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  549 0 0

  Pe perioada stării de urgență, chiar și pensionarii pot beneficia de șomaj tehnic, însă trebuie să se țină cont de anumite condiții.

  BUCUREȘTI, 24 apr – Sputnik, Georgiana Arsene. Pensionarii pot beneficia de șomaj tehnic. Vorbim despre vârstnicii angajați sau profesioniști.

  Dacă aceștia rămân fără loc de muncă, ei pot primi șomaj tehnic ori indemnizația de profesionist, potrivit unui act normativ al Guvernului, care a intrat recent în vigoare.

  De aceste drepturi pot beneficia, în egală măsură, inclusiv persoanele încadrate în grad de handicap.

  Pe lângă pensionarii angajați, și cei ce activează în continuare ca persoane fizice autorizate - PFA, întreprinderi individuale, familiale ori alte categorii de profesioniști pot cere indemnizații de ajutor financiar pentru că și-au întrerupt activitatea pe perioada stării de urgență.

  OUG nr. 53/2020 permite și persoanelor încadrate în grad de handicap care lucrează, indiferent de formă - salariat sau profesionist, să ceară fie indemnizația de șomaj tehnic, fie pe cea pentru profesioniști, în funcție de situație, informează dcbusiness.ro.

  Angajatorul trebuie să achite salariatului o indemnizație de 75% din salariul de bază, banii primiți de firme de la stat putând acoperi indemnizația de șomaj tehnic numai în limita a 75% din câștigul salarial mediu brut și numai pe perioada în care se aplică starea de urgență.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Șomaj tehnic. Sindicaliștii din Educație, apel către Guvernul Orban
  Șomaj tehnic: cum se procedează în cazul românilor cu mai multe contracte
  Poșta Română își trimite toți angajații în șomaj tehnic
  Tagurile:
  Pensionari, șomaj

  Știrile Zilei