03:30 20 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  16110

  Vești bune pentru seniori: ministrul Muncii și Protecției Sociale a anunțat că pensiile vor crește în acest an, însă nu a putut spune exact dacă va fi vorba de o majorare cu 40%.

  BUCUREȘTI, 28 apr – Sputnik, Georgiana Arsene. Violeta Alexandru a declarat, în urmă cu scurt timp, că va fi, cu siguranță, vorba de o creștere a veniturilor vârstnicilor.

  „Cu siguranţă va fi o creştere a pensiilor. Vă rog să nu vă îndoiţi. Eu îmi doresc să crească. Nu o spun dintr-un motiv populist”, a explicat Alexandru.

  Demnitarul a precizat că se va face comunicarea după ce vor avea tabloul încasărilor la buget.

  De asemenea, ministrul Muncii a explicat că nu dorește să speculeze referitor la acest procent și moment. Și aceasta pentru că informațiile de acest tip vor fi comunicate asumat.

  ”Nu a malt element să spun că va fi jumătate, va fi un sfert. Nu vreau să propag o stare de tensiune. Decizia noastră e să crească pensiile. Eu pledez pentru creșterea lor”, a mai spus Alexandru.

  Luni seară, premierul Ludovic Orban a anunțat că pensiile românilor vor fi mărite din toamnă, dar nu a precizat cu cât. Valoarea majorătii va fi stabilită în urma unei analize și în funcție de evoluția economiei românești, precum și a încasărilor bugetare.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Pensii aprilie 2020: Poșta Română, anunț despre plăți
  Pensii 2020: Ministrul Muncii, anunț despre recalculări. Vești rele
  Bilete de tratament pentru pensionari. Ce a decis Casa Națională de Pensii
  Tagurile:
  Pensii, Violeta Alexandru

  Știrile Zilei