11:44 10 August 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.60
 • RUB0.23
 • RON4.06
 • UAH0.60
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Prognoza meteo (346)
  18120

  Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare Cod Galben de averse, vijelii și descărcări electrice, valabilă în 33 de județe din Muntenia, Moldova și local în Transilvania, Oltenia și Dobrogea.

  BUCUREȘTI, 2 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. Avertizarea Cod galben de vreme rea intră în vigoare mâine, la ora 12.00 și se termină luni, la ora 22.00.

  Potrivit meteorologilor, în Muntenia, Moldova şi local în Transilvania, Oltenia şi Dobrogea vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi local 25-30 l/mp şi pe arii restrânse, mai ales în Muntenia şi în zona de munte, 40-60 l/mp.

  În intervalul menţionat, vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 60-70 km/h, vijelii şi, izolat, grindină, informează meteoromania.ro.

  Potrivit ANM, judeţele vizate de atenţionarea Cod galben sunt: Alba, Argeş, Bucureşti, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Botoşani, Braşov, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Tulcea, Teleorman, Vâlcea, Vrancea şi Vaslui.

  De asemenea, meteorologii au emis o informare de vreme rea ce intra în vigoare de sâmbătă la ora 13:00 şi care va acoperi majoritatea regiunilor.
  Astfel, în intervalul 2 mai, ora 13:00 - 3 mai, ora 12:00, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile estice, sud-vestice şi în zona montană. Vor fi perioade în care se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15-25 l/mp, iar pe arii restrânse 35-40 l/mp.
  ANM precizează că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza prezentul informațiile.

  Тема:
  Prognoza meteo (346)

  Tematic

  Prognoza meteo: cum va fi luna mai în toată ţara – vin căldurile?
  Avertizare meteo: cod portocaliu şi galben de vijelii şi furtuni violente
  Meteo în următoarele zile: furtuni, vijelii şi grindină, dar şi temperaturi neobişnuite
  Tagurile:
  vremea, Meteo


  Știrile Zilei