11:27 24 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.54
 • USD16.69
 • RUB0.22
 • RON4.01
 • UAH0.59
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  21011

  Un număr de muncitori români care au lucrat în străinătate şi s-au întors în ţară s-au confruntat cu o situaţie care i-a revoltat. În acelaşi timp, un alt tren a plecat din Timişoara cu români care urmează să îngrijească bătrâni în Austria.

  BUCUREŞTI, 14 mai – Sputnik, Doina Crainic. Un tren cu 40 de îngrijitori care s-au întors de la muncă din Austria a sosit azi dimineaţă în Timişoara, însă oamenii s-au revoltat când au aflat că trebuie să stea în carantină, deşi testele pentru COVID-19 pe care şi le-au făcut în Austria la recomandarea DSP Timiş au ieşit negative.

  De asemenea, ei au fost preluaţi de microbuze şi duşi spre centrele de carantină din judeţele de domiciliu, iar unii dintre ei au fost pur şi simplu abandonaţi pe câmp, potrivit Mediafax

  „Stăm de o oră jumate aici şi încă aşteptăm. Nu ştie nimeni nimic. Am venit cu trenul de la Viena, a mai venit o maşină de jandarmi, aduc oamenii şi de aici îi triază să-i ducă în alte părţi. Sunem în câmp, lângă autostradă", a declarat un muncitor.

  Pe de altă parte, un alt tren pus la dispoziţie de autorităţile austriece a plecat miercuri seară de la Timişoara, cu 104 persoane, majoritatea femei, care se vor ocupa de îngrijirea bătrânilor în zona oraşului Viena.

  Ele au spus că nu doreau să îşi părăsească ţara şi familiile, însă au fost nevoite să plece, întrucât în ţară nu pot câştiga suficient pentru a-şi permite să plătească facturile.

  „Îmi pare foarte rău că trebuie să îmi părăsesc ţara, nu îmi oferă posibilitate unui loc de muncă şi din păcate şi colegele mele de la firmă şi de la alte firme suntem nevoite să plecăm, să ne lăsăm familia pentru o viaţă un pic mai bună”, a spus o femeie.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Scandal în Germania: abatoarele unde lucrează și români au devenit focare de infecție
  Încă 80 de muncitori români din Germania, confirmați cu coronavirus
  Germania: Situaţia umilitoare a românilor care muncesc în abatoare - „cultura ignorării”
  După Germania, Anglia și Austria, urmează exportul românilor în Italia
  Germania, noi cazuri de exploatare: români ţinuţi fără buletine, forţaţi să lucreze 12/zi
  Tagurile:
  Muncitori, Austria, Români

  Știrile Zilei