18:59 03 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.50
 • RUB0.25
 • RON4.03
 • UAH0.65
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  67725

  Șeful Executivului a declarat că una din prioritățile Guvernului o reprezintă plata pensiilor și salariilor, însă majorarea veniturilor vârstnicilor se va realiza numai după o analiză foarte serioasă, în funcție de posibilitățile reale.

  BUCUREȘTI, 21 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. Premierul Ludovic Orban a explicat dacă pensiile vor fi majorate în acest an. Acesta a declarat că sumele necesare pentru asigurarea creșterii pensiilor sunt prevăzute în bugetul de stat și că acestea vor fi majorate, dar ”decizia de creștere a pensiilor nu poate fi luată decât după o analiză foarte serioasă”.

  ”Noi ne dorim creşterea pensiilor, dar în acelaşi timp vrem să avem garanţia că pensiile vor putea fi plătite, pentru că drumul spre iad este pavat de bune intenţii. Dacă tu creşti un venit public fără să ai resursele financiare şi fără să ai garanţia că ai capacitatea să plăteşti fie salariile, fie pensiile, după prognozele pe care nu le facem numai noi, ci şi alte instituţii financiare, rişti să faci numai rău”, a explicat Orban.

  Acesta a precizat că, după jumătate de an, în conformitate cu legea responsabilităţii fiscal-bugetare, va fi gata raportul semestrial referitor la evoluția economiei. De asemenea, vor fi făcute și prognozele, iar Guvernul va consulta toate prognozele făcute de Comisia Europeană sau de alte instituții. Abia după aceea, în funcție de posibilitățile reale, efective pe care România le va avea se va lua o decizie cu privire la majorarea pensiilor.

  Pentru Orban, prioritară este plata salariilor și pensiilor, iar criticii măsurilor Guvernului au fost catalogați drept ”inamici” ai nivelului de viață al oamenilor.

  Premierul a declarat că aceste plăți constituie un efort, mai ales în actualele condiții economice, cu atât mai mult cu cât vor fi necesare resurse financiare suplimentare pentru a putea susţine economia şi pentru a putea asigura capitalurile necesare în economie pentru a avea o revenire cât mai rapidă în economie şi chiar o dezvoltare.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tagurile:
  Ludovic Orban, Majorare, Pensii


  Știrile Zilei