10:40 02 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.47
 • USD17.53
 • RUB0.25
 • RON4.02
 • UAH0.65
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  19110

  Crin Bologa, procurorul-șef al DNA, a anunțat că procurorii anticorupție au înregistrat 33 de dosare în legătură cu atribuirea unor contracte de achiziții în domeniul sanitar pe timpul pandemiei de coronavirus.

  BUCUREȘTI, 21 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. Pandemia de coronavirus se dovedește a fi mină de aur pentru cei care s-au gândit să facă bani.

  Numai că Direcția Națională Anticorupție veghează. Procurorul șef al DNA spune că la instituția respectivă s-au înregistrat 33 de dosare penale, dintre care în 25 de cauze procurorii s-au sesizat din oficiu.

  În aceste cauze se fac cercetări privind încălcarea prevederilor legale în legătură cu organizarea, atribuirea și derularea unor contracte de achiziții publice directe a unor echipamente de  protecție. Vorbim de măști, viziere, combinezoane, izolete etc. De asemenea, s-au mai achiziționat măști medicinale neconforme, considerate periculoase şi interzise în UE.

  Bologa a precizat că procurorii fac anchete și în legătură cu faptele de corupție săvârșite în timpul pandemiei.

  Mai mult, procurorul șef al DNA a subliniat că ei nu cercetează faptele de corupție pentru a bifa statistici, să le crească numărul de dosare sau să împiedice eforturile statului de luptă contra răspândirii virusului.

  ”…Dimpotrivă, vrem să ne asigurăm că aceste forţe ale statului în sectorul sanitar şi-au atins scopul, că bugetul public nu este risipit, sifonat în buzunarele celor corupţi", a susţinut Crin Bologa.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Ultima oră: În plină Pandemie, DNA îl trimite pe celebrul medic Beuran în instanță!
  Susținătorii lui Kovesi, în extaz după ce fosta șefă DNA a câștigat procesul la CEDO
  Revine Kovesi la DNA? A câștigat la CEDO procesul cu statul român privind revocarea sa
  Tagurile:
  Pandemie, aur, DNA


  Știrile Zilei