11:36 02 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.47
 • USD17.53
 • RUB0.25
 • RON4.02
 • UAH0.65
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  89 0 0

  Reprezentanții Consiliului Național al Elevilor spun că sunt afectați de fiecare mesaj public contradictoriu lansat de decidenții din domeniul educațional. Ce solicită.

  BUCUREȘTI, 21 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. Tensiunile cresc în sistemul de învățământ din România, acolo unde atât profesorii, cât și elevii acuză lipsa de predictibilitate, precum și faptul că sunt afectați de mesajele publice contradictorii ale decidenților din domeniul educațional.

  Elevii spun că informațiile lansate în spațiul public, prin presă, sunt, adeseori, singurele surse de informare pe care le întâlnesc în comunitățile școlare.

  Ei susțin că este fără precedent ca, în aceeaşi săptămână, elevii să se confrunte cu declaraţii contradictorii din partea Guvernului.

  Potrivit Consiliului Național al Elevilor, recent, a fost modificat un ordin comun al ministrului Educației și Cercetării și ministrului Sănătății. Astfel, purtarea măștilor a devenit facultativă în cadrul examenelor naționale.
  Elevii cer MEC și MS să coordoneze și să lanseze o platformă unică de informare pentru școlari, părinți și profesori, care să aibă informații relevante referitoare la felul în care se vor derula examenele naționale, precum și pregătirea aferentă acestora.

  "Elevii au nevoie de răspunsuri, însă tot ce primesc este incertitudine. Mii de comunităţi şcolare se informează din presă pentru că nu primesc răspunsuri accesibile de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Cu mască sau fără mască?”, se întreabă Antonia Pup, președinele CNE.

  Aceasta a adăugat că la întrebare pot da răspuns numai medicii epidemiologi și că un elev nu poate fi îndemnat la calm și solidaritate după ce săptămâni la rând a ascultat zeci de declarații contradictorii din partea membrilor aceluiași Guvern.
  Potrivit CNE, Guvernul trebuie să îşi comunice mesajele într-un mod accesibil, astfel încât fiecare elev, fiecare părinte şi fiecare profesor să cunoască măsurile implementate, să nu mai existe incertitudine acolo unde ar trebui să existe decizii ferme comunicate transparent, precizează agerpres.ro.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Adevărul despre cursurile online. Câți elevi au avut, de fapt, contact cu profesorii lor
  Vești bune pentru elevi și profesori: acces gratuit la o resursă educațională
  Adevărul despre cursurile online. Câți elevi au avut, de fapt, contact cu profesorii lor
  Tagurile:
  Ministerul Educației, Elevi


  Știrile Zilei