20:06 29 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.75
 • USD16.94
 • RUB0.22
 • RON4.05
 • UAH0.60
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  97720

  Gheorghe Mărmureanu vine și cu o declarație bombă, care dă peste cap ”prezicerile” celor care vorbesc de ”periodicitatea” cutremurelor

  BUCUREȘTI, 28 mai - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Cel mai important seismolog român, Gheorghe Mărmureanu, a făcut o declarație surprinzătoare dar extrem de binevenită în contextul actual. Adică, într-o perioadă în care se fac simțite multe cutremure, de magnitudini mici, în diferite zone.

  Ori, opinia publică se întreabă din nou dacă se pune problema, în viitorul apropiat, a unui mare cutremur în România – ipoteză care a fost luată în calcul și de specialiști.

  În primul rând, Mărmureanu a spus că asemenea cutremure mici, în serie, sunt normale și se petrec peste tot în lume.

  ”Cutremure de acest gen se întâmplă în toată lumea”, a declarat marele seismolog. ”Noi avem un centru la Viena unde se controlează tot ce se întâmplă în lume - lucrurile sunt, din punctul nostru de vedere, normale”.

  În plus, directorul onorific al Institutului pentru Fizica Pământului a explicat că ”tot ce se produce în această parte a lumii este datorat mișcărilor din Marea Adriatică”.

  Dar, atenție, Mărmureanu vine și cu o declarație bombă, care dă peste cap ”prezicerile” celor care vorbesc de ”periodicitatea” cutremurelor:

  ”În România nu poate fi vorba de un cutremur puternic la acest moment… pentru cel puțin următorii 15-20 de ani”, a declarat Gheorghe Mărmureanu la România TV.

  Deci, o declarație liniștitoare pentru cetățeni – dar sperăm nu și pentru autorități, care trebuie să declanșeze programe serioase de consolidare a clădirilor – aceasta fiind cea mai bună metodă de ”prezicere” a cutremurelor.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tagurile:
  Gheorghe Mărmureanu, România, cutremur

  Știrile Zilei