14:50 10 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  13550

  Dipă decesul britanicului Bob Weighton, care a fost până ieri cel mai bătrân bărbat din lume, un român ocupă acum podiumul de cel mai vârstnic bărbat de pe mapamond, conform Cărții Mondiale a Recordurilor

  BUCUREȘTI, 29 mai - Sputnik, Marius Holdean. De astăzi, titulatura de cel mai longeviv bărbat din lume îi revine unui român, Dumitru Comănescu, din Bucureşti, după ce britanicul Bob Weighton a decedat în somn, în noaptea de 28 mai 2020. Britanicul avea 112 ani şi locuia în Alton, un mic oraş din Hampshire.

  Conform Cărţii Mondiale a Recordurilor, titulatura de "cel mai bătrân bărbat din lume" îi revine acum lui Dumitru Comănescu, un român născut pe 8 noiembrie 1908 la Proviţa de Jos, judeţul Prahova. Comănescu are astăzi 111 ani şi 202 zile.

  Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Capitalei, transmis în 2019 cu privire la Dumitru Comărnescu, „cele mai frumoase amintiri le are din vremea Marii Uniri de la 1918, pe când era elev. A fost inginer agronom şi unul dintre cei mai valoroşi fitopatologi, fiind discipolul fondatorului Institutului de Cercetări Agronomice, Gheorghe Ionescu Siseşti. Iniţial s-a înscris la Facultatea de Matematică, avându-l profesor pe unul dintre cei mai mari matematicieni, Gheorghe Ţiţeica, pentru ca apoi să îşi găsească vocaţia în lumea cercetării plantelor”.

  Comunicatul mai informa că românul a absolvit facultatea în 1933 şi a lucrat timp de 70 ani, iar în 2003 făcea ultima expertiza fitopatologică. Când avea de 86 de ani, s-a organizat la Bucureşti un concurs pentru experţi agricoli, iar Comărnescu s-a apucat de învăţat şi, din zeci de candidaţi a luat locul 5 pe ţară, aşa încât şi-a prelungit activitatea, mai informa Primăria Capitalei.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova  Știrile Zilei