06:06 07 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.56
 • USD17.31
 • RUB0.24
 • RON4.04
 • UAH0.64
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  20540

  Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit informarea meteo de vreme rea pentru următoarele trei zile. În cea mai mare parte a ţării vor fi manifestări de instabilitate atmosferică accentuată.

  BUCUREŞTI, 1 iun – Sputnik, Doina Crainic. Potrivit ANM, până pe 03 iunie, ora 23:00, în cea mai mare parte a țării, vor fi manifestări de instabilitate atmosferică, vor cădea cantități de apă însemnate şi se vor semnala intensificări temporare ale vântului.

  Astfel, în special după-amiaza și seara, vor fi perioade de instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină și vijelii.

  Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, îndeosebi în jumătatea de nord a teritoriului pe parcursul zilei de duminică (31 mai), se vor înregistra cantități de peste 15...25 l/mp și pe arii restrânse 30...40 l/mp.

  De asemenea, în Capitală, în după-amiaza zilei de luni (01 iunie), instabilitatea atmosferică se va accentua treptat şi se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină și vijelii. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși, în medie, 10...15 l/mp și izolat20...25 l/mp.

  Meteorologii mai precizează că se va răci treptat, astfel că temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 și 21 de grade, iar minimele între 8 și 11 grade.  Știrile Zilei