19:21 19 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.63
 • RUB0.22
 • RON4.04
 • UAH0.59
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  11010

  În ultima lună de primăvară, care a coincis cu relaxarea restricțiilor – în a doua jumătate a sa, numărul de aplicări la locuri de muncă a crescut cu jumătate față de luna aprilie.

  BUCUREȘTI, 3 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Românii doresc să muncească. Acest lucru este dovedit de faptul că, în luna mai, numărul de aplicări la locuri de muncă este cu aproape 50% mai mare față de luna aprilie și cu mai bine de 45% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

  Interesul românilor de a-și căuta un loc de muncă a crescut o dată cu relaxarea restricțiilor impuse de perioada stării de urgență.

  În lunile anterioare, cele mai multe căutări erau pentru joburi remote au work from home, probabil și datorită faptului că, în starea de urgență, a trebuit să lucrăm, pe cât posibil, de acasă.

  În luna mai, însă, opțiunile angajaților români s-au mai schimbat, ei nemaifiind atât de interesați de a lucra de acasă, înregistrându-e cu 35% mai puține căutări pentru joburi remote.

  Angajaţii din transport, financiar, inginerie, vânzări şi medical&pharma au fost cei mai activi în căutarea unui nou loc de muncă în luna mai, cu un volum total de căutări pentru aceste domenii de peste 120.000, informează adevarul.ro.

  Românii au manifestat un interes crescut și pentru domeniile retail și BPO, față de luna aprilie, cu peste 14.000 de căutări fiecare, pe fondul creşterii cu circa 45% a numărului de poziţii deschise în aceste domenii, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. 

  Cele mai multe aplicări s-au înregistrat de retailerul de îmbrăcăminte Takko Fashion – 2321. Acesta a căutat să recruteze prin Best Jobs lucrători comerciali pentru magazinele sale.

  În luna mai, companii precum Enel, Metro Cash & Carry şi Dona Logistica au atras peste 9.000 de aplicanţi în luna mai.

  Concluzia este că, luna trecută, candidații au fost mai atrași în special de companiile din zona de energie, retail și farma.

  Tematic

  E-Jobs: lista țărilor unde pleacă specialiștii României
  Fostul medic al lui Steve Jobs ne spune cum să rezistăm stresului din mega-orașe
  Ofertele de lucru pentru acasă: își găsesc românii joburi pe platformele de recrutare?
  Tagurile:
  șomaj, Români, locuri de muncă

  Știrile Zilei