02:50 16 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.07
 • RUB0.24
 • RON4.03
 • UAH0.63
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  21220

  Camelia Gavrilă a explicat că, dacă nu vor exista tergiversări și jocuri politice, alocațiile mărite ar putea să intre în conturi chiar de luna viitoare. Ce spune despre acest demers.

  BUCUREȘTI, 4 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Legea de respingere a Ordonanței de Urgență care amâna dublarea alocațiilor până la data de 1 august 2020 a fost adoptată de Parlament.

  Această lege merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis, urmând ca, apoi, Guvernul să majoreze alocația pentru copii până la suma de 300 de lei.

  Spital
  © Photo : Пресс-служба мэрии Москвы

  Iohannis are la dispoziție 20 de zile pentru promulgarea legii, însă o poate retrimite în Parlament.

  Deputatul social-democrat Camelia Gavrilă a explicat, pentru Agenția de Presă Sputnik, faptul că această lege reprezintă un demers care înseamnă responsabilitate din partea Parlamentului și a statului la nivel general, fiindcă asta înseamnă și o preocupare pentru susținerea și încurajarea natalității, pentru susținerea familiilor și pentru o bunăstare sporită a copiilor și, implicit, a accesului lor la educație. Aceasta cu atât mai mult cu cât o alocație mărită înseamnă și mai multă grijă, un nivel de viață mai bun, dar și acces la o educație de calitate și tot ceea ce presupune aceasta din partea familiei pentru copil.

  Deputatul spune că acea ordonanță de urgență a operat o prorogare și că, la momentul când a ajuns în Parlament, PSD s-a opus acestei prorogări. Motivul îl reprezintă identificarea de surse de la capitolul de bunuri și servicii foarte bine puteau fi glisate anumite sume care să acopere cheltuiala cam de 3 miliarde la nivel național și am considerat că beneficiile și efectele unui asemenea demers de politică socială sunt mai importante decât alte priorități.

  Gavrilă este de părere că luna viitoare ar trebui să intre în conturi alocațiile mărite, dacă lucrurile vor decurge ”ca între oameni responsabili” dincolo de pasiuni politice și cu o preocupare concretă pentru copii, nu doar declarativă și nu doar la partea de cuvinte frumoase. 

  ”Îmi doresc să nu se întâmple alte tergiversări”, a subliniat deputatul Camelia Gavrilă.

  Tematic

  Orban, lovitură pentru copiii României în problema alocațiilor
  Adio alocații de stat pentru copii? Florin Cîțu, explicații
  Sondaj: De acord ca banii pentru Arme să fie alocați Sănătății?
  Tagurile:
  Alocații


  Știrile Zilei