15:57 10 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1022)
  10710

  Constantin Cornea spune că sunt inevitabile certurile în cuplu și a detaliat cele mai importante cauze ce duc la conflict. Tot mai multe cupluri se gândesc la divorț.

  BUCUREȘTI, 5 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Pandemia de coronavirus, care a schimbat și felul nostru de a lucra a adus modificări și în privința relațiilor de cuplu.

  Din pricina faptului că ambii parteneri au fost nevoiți să lucreze de acasă s-a ajuns la situații tensionate, care s-au finalizat cu certuri sau chiar cu destrămarea cuplului.

  De asemenea, a crescut numărul de divorțuri.

  Psihologul Constantin Cornea spune că sunt multiple cauzele certurilor. În opinia sa, cele mai importante sunt legate de faptul că fiecare din cei doi parteneri consideră că jobul său este mai important.

  Astfel, s-a pus problema cine are nevoie mai mare de intimitate, cine trebuie protejat mai mult sau cine trebuie scutit de la treburile casnice ori de timpul petrecut împreună cu familia.

  Din păcate, extrem de puține cupluri au reușit să pună în balanță greutatea corectă a propriului job, căutând să se completeze în cea mai corectă formă.

  Lucrul de acasă le-a arătat celor doi parteneri cât de mult muncește fiecare.

  Certuri au apărut și din pricina copiilor. Micuții, vâzându-și ambii părinți acasă, și-au dorit, evident, să petreacă timp cu amândoi, fără să își pună problema că adulții au de lucru.

  Din păcate, prea puține cupluri au reușit să găsească o cale de echilibru, din cauza spaţiului prea mic ori a sarcinilor de serviciu prea solicitante.

  Un alt motiv de ceartă – și chiar de divorț – l-a reprezentat descoperirea unei relații extraconjugale.

  Dacă, înainte de pandemie, o relație extraconjugală se putea manifesta mascată de o delegație sau de o ședință prelungită, pandemia a scos la iveală acest lucru.

  O dată cu lucrul de acasă, a fost extrem de dificil pentru cei aflaţi în situaţia de a avea o relaţie extraconjugală să mai poată sta de vorba cu persoana respectivă cu orele. Astfel încât, destul de repede după izolare, au ajuns să se deconspire, pentru că această pandemie i-a luat total pe nepregătite, notează csid.ro.

  Lipsa banilor sau reducerea veniturilor a fost o altă piatră de încercare pentru cuplurile din România. Multe dintre ele nu au reușit să o rezolve. Teama de ziua de mâine, de faptul că nu vor avea cu ce să își achite ratele la bănci au dus la instabilitate emoțională, anxietate, depresie ori atacuri de panică. Ele au măcinat puternic fundamentul vieții de cuplu.

  Acestea sunt doar câteva dintre motivele ce au zdruncinat serios încrederea partenerilor unul în celălalt, provocându-i să se certe sau să se gândească la divorţ, susține sursa citată.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1022)

  Tematic

  Coronavirus în Rusia: 8536 de cazuri noi în ultimele 24 de ore
  Downing Street respinge „afirmațiile fanteziste” ale fostului șef MI6 despre coronavirus
  Coronavirus în Rusia: 8831 de cazuri noi în ultimele 24 de ore
  Coronavirus în Rusia: 8276 de noi cazuri în ultimele 24 de ore
  Tagurile:
  coronavirus


  Știrile Zilei