13:16 21 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.10
 • USD17.42
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.62
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1529)
  337 0 0

  Premierul Boiko Borisov a anunțat astăzi că starea de urgenţă epidemică din Bulgaria se prelungeşte până la sfârşitul lunii iunie

  BRUXELLES, 10 iun - Sputnik, Daniela Porovăț. Premierul Bulgariei a anunțat prelungirea stării de urgență epidemică până la sfârșitul lunii iunie ca măsură de combatere a coronavirusului după ce s-a observat o creştere a numărului de cazuri noi.

  Guvernul de la Sofia a relaxat deja restricţiile impuse la jumătatea lui martie, permiţând redeschiderea restaurantelor şi a mallurilor. Borisov a declarat că deocamdată nu există intenţia de a aplica noi restricţii, dar a făcut apel la populaţie să respecte distanţarea fizică.

  În Bulgaria, starea de urgenţă din cauza pandemiei de coronavirus a fost declarată la 13 martie, iar guvernul intenționa să încheie această "situaţie epidemică excepţională", la 14 iunie, mai ales pentru a încuraja turismul care reprezintă o industrie importantă.

  În acest sens, călătorii din mai multe state UE (printre care și din România) au primit voie să intre în Bulgaria fără să fie plasaţi în carantină începând din 1 iunie, iar restaurantele, muzeele, bibliotecile, cinematografele, studiourile de fitness şi centrele comerciale au fost redeschise, cu respectarea unor măsuri stricte de igienă şi distanţare socială.

  Până acum, în Bulgaria s-au înregistrat 2889 de cazuri de infectare cu coronavirus, din care 167 urmate de decese. În ultimele 24 de ore au apărut 79 de cazuri noi

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1529)
  Tagurile:
  restrictii, coronavirus, Stare de urgență, Bulgaria

  Știrile Zilei