10:47 22 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.19
 • USD17.45
 • RUB0.24
 • RON4.35
 • UAH0.62
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  23112

  Pensionarii care obțin și alte venituri în afară de pensii trebuie să depună declarația unică la ANAF. Data limită până la care se poate depune documentul este 30 iunie 2020.

  BUCUREȘTI, 16 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Agenția Națională de Administrare Fiscală anunță că toți românii care își achită taxele și impozitele până pe 30 iunie 2020 beneficiază de reduceri.

  Работа пенсионного фонда в Калининграде
  © Sputnik / Игорь Зарембо

  Chiar și pensionarii trebuie să depună această declarație unică dacă obțin venituri în afară de pensii. În această situație, seniorii trebuie să facă un drum până la ANAF sau să depună online declarația.

  Plafonul peste care trebuie depuse aceste declarații unice este același ca și în cazul persoanelor fizice care obțin venituri extrasalariale. Vorbim despre echivalentul a 12 salarii minime brute garantate în plată – 24.960 de lei.

  Dacă depășesc acest plafon, pensionarii trebuie să depună declarația unică. Ei vor plăti obligatoriu impozitul de venit de 10% și asigurările de sănătate, încă 10%, nemaiplătind și contribuția pentru pensii – 25%.

  Așa cum menționam deja, declarația se poate completa pe computer și poate fi depusă și online, prin intermediul serviciului ”Spațiul privat virtual”, disponibil pe site-ul www.anaf.ro, prin intermediul serviciului ”Depunere declarații”, disponibil pe portalul www. E-guvernare.ro pe baza certificatului digital calificat. Tot de acasă se poate trimit această declarație și în format fizic, pe hârtie, direct la registratura organului fiscal sau prin poștă, cu confirmare de primire.

  Plățile se pot face și online, inclusiv pe site-ul Ghiseul.ro, scrie evz.ro.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Vești bune pentru pensionari: Marcel Vela, despre relaxarea măsurilor
  Bilete de tratament pentru pensionari. Ce a decis Casa Națională de Pensii
  Violeta Alexandru, vești bune pentru pensionari
  Sprijin pentru pensionari: nu pun popriri pe venituri pentru nici un fel de datorie
  Profesorii pensionari, în sistem și la anul. Lista școlilor unde vor preda
  Tagurile:
  Declarație, Pensionari

  Știrile Zilei