07:53 23 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.97
 • RUB0.25
 • RON4.34
 • UAH0.66
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  67126

  La ora actuală se fac simulări și, odată cu încheierea informatizării totale a ANAF, momentul implementării impozitului s-ar apropia mult.

  BUCUREȘTI, 19 iun – Sputnik, Evan Răutu. Informatizare totală a ANAF ar fi ”doar primul pas spre reintroducerea impozitului pe venitul global”, anunță azi presa.

  pensionar
  © Sputnik / Сергей Кузнецов

  Introducerea impozitului pe venit global este un proiect mai vechi, iar informația de acum se bazează pe ”o declarație făcută de Klaus Iohannis” care, conform sursei citate, a declarat  că ”s-a renunțat ușor la acest impozit doar din motive electorale”.

  Ei bine, acum surse din PNL au anunțat pentru Antena 3 că ”se pregătește reintroducerea acestei impozitări” despre care Iohannis ar fi spus că ”ar fi fost o mai bună soluție decât cea din momentul de față”.

  ”Pe de altă parte, surse din Ministerul Finanțelor, dar și din interiorul PNL spun că ideea de îmbunătățire a Ministerului de Finanțe încercată de ministru și ideea de informatizare totală a ANAF ar fi doar primul pas spre reintroducerea impozitului pe venitul global”, anunță Antena 3.

  Desigur, scopul introducerii impozitului pe venitul global ar fi creșterea ”semnificativă încasărilor la nivelul Bugetului de Stat”.

  Când se va introduce acest impozit? Conform acelorași surse, nu ar fi un plan pentru viitorul imediat, dar se fac simulări și, odată cu încheierea informatizării totale a ANAF, momentul implementării impozitului s-ar apropia mult.

  Desigur, se pune problema de principiu: oare un guvern ”de dreapta”, liberal, ar putea introduce un asemenea nou impozit? Și oare nu cumva asta ar duce la o decapitalizare la nivelul clasei de mijloc?

  Deocamdată, după difuzarea informației, nu au apărut reacții de la PNL sau de la Finanțe. 

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Impozit pe profit? "Multinaționalele își bat joc de proștii din România"
  Băncile din România, CÂȘTIGURI RECORD în 2017. Dar cât IMPOZIT vor plăti?
  Guvernul taxează băncile și le acuză că nu plătesc suficient impozit pe profit
  Tagurile:
  Impozit, ANAF, Români

  Știrile Zilei