19:32 13 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.17
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.64
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  16211

  Premierul Ludovic Orban a exprimat îndoieli cu privire la relaxarea promisă pentru 1 iulie, invocând creșterea numărului de infecții cu coronavirus din ultimele 10 zile

  BUCUREȘTI, 29 iun - Sputnik, Marius Holdean. Ludovic Orban a făcut un anunț care dă de gândit dacă va mai exista o nouă relaxare începând cu data de 1 iulie, premierul justificându-și îndoielile pe baza creșterii numărului de persoane raportate ca pozitive cu coronavirus.

  Astfel, la întrebarea presei referitoare la etapa de relaxare de la 1 iulie, Orban a dat un răspuns în doi peri:

  ”Orice măsură de relaxare va fi dezbătură de specialişti, după care vom discuta în CNSU şi Guvern. Dacă vom lua noi măsuri de relaxare, le vom anunţa public. Evoluţia din ultimele 10 zile ne facem să fim extrem de precauţi în ceea ce priveşte măsurile de relaxare”.

  El a mai declarat că pe 1 iulie va convoca toţi miniştrii şi toate instituţiile statului care au atribuţii de control, de la Ministerul Afacerilor Interne, cu Poliţie şi Jandarmerie, până la Ministerul Sănătăţii cu direcţiile de sănătate publică, Autoritatea Naţională de Protecţie a Consumatorilor, ANSVSA, pentru a face o analiză a planului de măsuri pentru a asigura respectarea regulilor.

  Premierul a menționat că în foarte multe locuri nu sunt respectate regulile şi există un risc de transmitere a virusului crescut din cauza nerespectării acestor reguli.

  De exemplu, el a amintit de situația de pe plaje, unde "încetul cu încetul s-a intrat într-o devălmăşie şi aproape nu s-a mai respectat nicio regulă". Potrivit premierului, la fel s-a întâmplat și cu terasele.

  "Înţeleg că este aglomeraţie, dar şi pe terase trebuie respectate regulile de distanţare care sunt stabilite. Poate trebuie gândită o altfel de programare a mersului la masă şi în alte locuri”, a mai spus Orban care a anunțat o mobilizare maximă şi prezenţă în teren a tuturor instituţiilor cu atribuţii de control, cu obiectivul de respectare a regulilor şi de a-i determina pe cei care desfăşoară activităţile, fie pe cetăţeni să respecte regulile.

  Orban a primis că peste două zile va da un semnal de mobilizare la maxim a autorităților în sensul impunerii respectării regulilor din starea de alertă.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Românii din Franţa: relaxare a măsurilor de izolare –ce se întâmplă în următoarea perioadă
  Arafat, mesaj… interesant: ce nu ar face chiar în condiții de relaxare totală
  Spania, relaxare restricţii: ce se întâmplă de la 1 iunie cu 70% din populaţia spaniolă
  Noile măsuri de relaxare, începând de luni – anunțul INTEGRAL al premierului Orban
  Noile măsuri de relaxare în contextul prelungirii stării de alertă
  Tagurile:
  Relaxare


  Știrile Zilei