05:52 26 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.77
 • RUB0.22
 • RON4.01
 • UAH0.59
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  14110

  Ministrul Muncii și Protecției Sociale a precizat că este mulțumit că nu se mai înregistrează întârzieri la recalcularea pensiilor în prea multe județe ale țării. Care sunt județele codașe.

  BUCUREȘTI, 4 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Violeta Alexandru, ministrul Muncii și Protecției Sociale spune că a trecut termenul limită comunicat Caselor județene de pensii pentru recuperarea întârzierilor la recalculările dosarelor.

  Demnitarul spune că sunt mii de solicitări cu termen depășit, poate chiar mult depășit, în unele situații. Din păcate, a mai precizat Alexandru, nimeni nu a fost interesat de această problemă, timp de ani de zile.

  ”Peste jumătate dintre judeţele ţării nu mai înregistrează întârzieri în recalcularea dosarelor. A se vedea 0 (Zero!!) dosare cu termene întârziate la finalul lunii iunie în dreptul atâtor Case de pensii. Cine ar fi crezut?”, a scris Violeta Alexandru pe contul său de Facebook.

  Potrivit demnitarului, probleme mari în recalcularea pensiilor se înregistrează în județul Alba, unde mai sunt de recalculat 2.074 de dosare şi în sectorul 1 din Capitală - 869.

  Alexandru a subliniat că este pregătită să ia decizii și că Bucureștiul merge greu, dar că este mulțumită. Ministrul Muncii a promis că va duce la zero și situația de la București, cu toată rezistența și a atras atenția că județele Neamț și Brașov încă nu performează.

  De asemenea, ministrul Muncii și Protecției Sociale a subliniat că oamenii serioși fac diferența în orice domeniu.

  Tematic

  Alexandru anunță că ”va tăia” în carne vie la casele de pensii
  Mult disputata lege a impozitării pensiilor speciale va fi atacată la CCR
  Impozitarea pensiilor – în aer! Zegrean, de acord cu Teodorovici, Avocatul Poporului atacă
  Premierul Orban, despre pensii: cresc, dar nu spune cu cât… deocamdată
  Pensii 2020: ministrul Finanțelor a făcut anunțul legat de majorare
  Tagurile:
  pensie

  Știrile Zilei