10:46 10 August 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.60
 • RUB0.23
 • RON4.06
 • UAH0.60
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Prognoza meteo (346)
  214 0 0

  Administraţia Naţională de Meteorologie a emis alte avertizări meteo de cod portocaliu şi galben de instabilitate atmosferică accentuată şi intensificări ale vântului. Care vor fi zonele cele mai afectate.

  BUCUREŞTI, 7 iul - Sputnik, Doina Crainic. Potrivit ANM, astăzi, 7 iulie, până la ora ora 22:00, este valabilă avertizarea de cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată în zonele montane, în Transilvania, Muntenia și Dobrogea.

  În aceste zone, instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40 l/mp.

  De asemenea, în intervalul 07 iulie, ora 12:00 – 07 iulie, ora 22:00, va fi cod galben şi de intensificări susținute ale vântului. Astfel, în nord-vestul Transilvaniei, în vestul și sud-vestul Olteniei și în cea mai mare parte a Moldovei vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale, în general, între 55 și 75 km/h.

  Este în vigoare şi o avertizare meteo de cod portocaliu în intervalul 07 iulie, ora 14:00 – 07 iulie, ora 22:00, când vor fi fenomene de instabilitate atmosferică accentuată.

  Zonele afectate sunt sudul și estul Transilvaniei, zona Carpaților de Curbură, local în Muntenia, precum și în cea mai mare parte a Dobrogei, unde vor fi intervale cu vijelii (viteze de 80...90 km/h), averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 35...40 l/mp și pe arii restrânse 50...70 l/mp.

  Prognoza meteo pentru 7 iulie
  © Photo : Meteo România
  Prognoza meteo pentru 7 iulie
  Тема:
  Prognoza meteo (346)

  Tematic

  Alertă meteo: cod portocaliu de furtuni aproape în toată ţara
  Avertizare meteo pentru Londra: cod galben de furtuni, grindină şi vânt puternic
  Avertizări meteo: vijelii, grindină, caniculă – cod portocaliu în jumătate din ţară
  Avertizare meteo: caniculă şi cod galben de vreme severă – cele mai afectate zone
  Nouă avertizare meteo: cod portocaliu – unde va fi caniculă
  Prognoza meteo pentru Marea Britanie: cum va fi luna iulie – caniculă sau ploi abudente?
  Tagurile:
  Vreme, cod galben, Meteo


  Știrile Zilei