02:39 18 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  8610

  Specialiștii atrag atenția că orice persoană care merge în concediu sau în vacanță în această perioadă nu trebuie să piardă din vedere măsurile de protecție pe bază pe care trebuie să le respecte.

  BUCUREȘTI, 17 iul – Sputnik. Românii care aleg să petreacă vacanța sau concediul în acest an trebuie să știe că purtarea măștii, spălarea mâinilor cât mai des, precum și evitarea aglomerației sunt numai câteva din regulile pe care trebuie să le urmeze dacă vor să nu se infecteze cu noul coronavirus.

  Profesor doctor Dorina Azoicăi spune că, din evoluția în timp a acestui fenomen este de subliniat faptul că în absența unor măsuri farmacologice, respectiv existența unei terapii țintite sau existența unui preparat vaccinal, măsurile non-farmacologice trebuie respectate.

  Cu alte cuvinte, românii trebuie să fie responsabili și să respecte regulile de bază – evitarea aglomerațiilor, evitarea contactului cu persoane care pot avea statut de asimptomatic dar să fie pozitivi, să poarte mască și să nu piardă din vedere măsurile de igienă.

  ”Perioada aceasta a anului ne stimulează să ne deplasăm, să ne dorim să mergem în vacanță, în diverse locații, dar trebuie ținut cont că suntem încă într-o perioadă de risc iar evitarea aglomerațiilor, evitarea contactului cu persoanele care nu poartă mască sau contactele de lungă durată în spații închise trebuie limitate”, a declarat într-un interviu prof. dr. Doina Azoicăi.

  Mai mult decât atât, românii trebuie să se informeze bine înainte de a alege o destinație de vacanță. Și aceasta pentru că trebuie evitate deplasările în zonele confirmate cu o circulație intensă a virusului și cu un mare număr de cazuri.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Concediu de odihnă 2020: salariații încadrați în două unități, vizați
  Stimulentul pentru părintele ce intră în concediu pentru copil, la Curtea Constituțională
  Concediu de odihnă 2020: schimbări importante pentru toți salariații
  Tagurile:
  vacanțe, Concediu

  Știrile Zilei