11:41 23 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.60
 • USD16.66
 • RUB0.22
 • RON4.03
 • UAH0.59
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  218 0 0

  Procurorii DIICOT au efectuat 13 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Buzău şi Prahova, descoperind membrii unei reţele care forţau tinere românce să se prostitueze în mai multe ţări europene, în special Spania şi Germania.

  BUCUREŞTI, 23 iul – Sputnik. Potrivit unui comunicat DIICOT, procurorii de la Biroul Teritorial Buzău au efectuat, miercuri, 13 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Buzău şi Prahova, într-un dosar de trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani.

  Au fost reţinute nouă persoane care vor fi duse la audieri, acestea fiind acuzate de recrutarea, determinarea ori înlesnirea practicării prostituţiei de către mai multe tinere românce în mai multe ţări europene, în special Spania şi Germania. Metoda de recrutare era cea de tip „lover boy”.

  „În cauză s-a stabilit faptul că, în prima decadă a anului 2010, s-a constituit un grup infracţional organizat de tip interfamilial, grup la care au aderat ulterior, începând cu anul 2014, prin contribuţii succesive până la nivelul anului 2019, şi alte persoane”, se precizează în comunicatul DIICOT, citat de ziarulromanesc.de

  Proxeneţii obţineau sume uriaşe de bani de pe urma practicării prostituţiei de către un număr de 18 tinere, dintre care 16 erau din România şi două din Bulgaria. Originea ilicită a sumelor a fost ascunsă ori disimulată prin transferuri în România, prin conturi bancare sau sisteme de transfer monetar rapid, ori prin achiziţii de imobile şi autoturisme de lux, mai precizează DIICOT.

  Proxeneţii adunau banii personal sau sumele erau trimise de către tinerele în cauză ori de către alte persoane interpuse, prin sisteme de transfer monetar rapid. În alte cazuri, tinerele reveneau periodic în România şi predau banii proxeneţilor.

  Procurorii mai spun că membrii reţelei au investit banii în afaceri, imobile ori autoturisme de lux, bunuri ce erau achiziţionate pe numele lor ori pe numele altor persoane şi revândute ulterior. Prin aceasta se urmărea ascunderea sau disimularea originii ilicite a acestor bunuri.

  În urma percheziţiilor, au fost ridicate înscrisuri, sumele de 21.900 de lei şi 7.690 de euro şi medii de stocare.

  Tematic

  Uluitor: Crima de lângă Parlament, răfuială între proxeneți
  Minoră dispărută fără urmă, părinţii disperaţi - „sechestrată de proxeneţi” - FOTO
  Judecător italian, dezvăluire șoc: româncele, victime ale proxeneților în Italia
  Şocant: cum erau forţate minore să se prostitueze în Irlanda – cât câştiga proxenetul

  Știrile Zilei