10:54 24 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.54
 • USD16.69
 • RUB0.22
 • RON4.01
 • UAH0.59
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  943141

  Ministrul Justiției din Polonia a anunțat că țara lui inițiază procedura de retragere din Convenția de la Istanbul.

  CHIȘINĂU, 27 iul – Sputnik. Polonia inițiază procedura de retragere din Convenția de la Istanbul privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice (Convenția de la Istanbul), a declarat ministrul Justiției, procurorul general al Poloniei, Zbigniew Żebro.

  “Astăzi am depus o solicitare ministrului Familiei, Muncii și Politicii Sociale cu privire la inițierea procedurii de retragere din Convenție”, a declarat Zebro.

  El a menționat că normele documentul “nu pot contraveni normelor legislației poloneze”.

  “În Europa nu există nicio țară în care standardele de prevenire a violenței împotriva femeilor ar fi respectate mai bine decât în Polonia. E un exemplu cum standardele pot fi respectate fără o influență a unei ideologii”, a declarat Zebro, menționând că “această convenție are o altă parte, care este una ascunsă în spatele unor slogane frumoase”.

  “A doua parte e legată de o ideologie”, a explicat ministrul, menționând că este vorba de “rolul de gen al omului, interpretat diferit decât cel biologic”.

  “E o ideologie care pune la îndoială instituția familiei, credinței”, a concluzionat acesta.

  În opinia ministrului, o astfel de abordare, dimpotrivă, “ar putea duce la o sporire a violenței în familie”.

  Totodată, el a menționat că în convenție “nu veți găsi faptul că o problemă este alcoolul, drogurile, nu veți găsi recomandări cu privire la combaterea acestora”.

  Tagurile:
  femeie, violență, Familia, Polonia

  Știrile Zilei