07:02 25 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.77
 • RUB0.22
 • RON4.01
 • UAH0.59
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  55624

  Premierul Ludovic Orban a făcut precizări cu privire la purtatul măștii în aer liber care va deveni obligatoriu în anumite condiții

  BUCUREȘTI, 28 iul - Sputnik. Premierul Ludovic Orban a explicat astăzi că măsura de purtare obligatorie a măștii în aer liber nu se va lua peste tot, ci doar în anumite zone și că decizia va fi luată în fiecare caz de către Comitetele Județene pentru Situații de Urgență.

  ”Există o propunere formulată de specialiștii din cadrul Comitetului Național de Suport Științific să nu reglementăm la nivel național, ci să lăsăm la nivel local reglementarea. Mi s-a semnalat că în Galați sau Brăila, pe faleză este foarte aglomerat. De asemenea, în piețe sau în locuri unde se așteaptă, locuri în care distanțarea nu este posibil. În aceste locuri s-ar putea lua măsura de a fi obligatorie purtarea măștii și în aer liber”, a explicat astăzi premierul Orban.

  Potrivit premierului, Comitetele Județene pentru Situații de Urgență vor lua măsura în urma unei analize foarte atente și numai în anumite zone, în anumite intervale orare.

  La fel, la nivelul municipiului București, se va face o analiză de către Comitetul local și se vor impune măsurile necesare, a mai spus Ludovic Orban.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tagurile:
  aer liber, mască, Ludovic Orban

  Știrile Zilei