20:22 14 August 2020
În direct
 • EUR19.79
 • USD16.71
 • RUB0.23
 • RON4.09
 • UAH0.61
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  16501

  Protestele din Bulgaria au dus la blocarea unor trasee rutiere și ar putea duce la probleme pentru turiști, atât pentru cei care circulă în Bulgaria, cât și pentru cei care merg spre Grecia.

  BRUXELLES, 2 aug - Sputnik. Probleme în Bulgaria: protestatarii care cer de 24 de ore demisia guvernului bulgar au stabilit o nouă tabără pe lângă cele două anterioare care au blocat traficul în centrul capitalei Sofia, astfel că acum este blocată şi ruta principală spre Grecia. Deşi sunt instalate doar treizeci de corturi, amplasarea lor în trei centre-cheie ale oraşului continuă să determine restricţii severe de circulaţie la Sofia.

  În plus, un mic grup de protestatari blochează astăzi la Blagoevgrad, la 120 de kilometri sud de Sofia, autostrada ce leagă capitala de graniţa greacă, provocând întârzieri mari în trafic.

  Anunțul protestatarilor este că nu vor pleca până nu demisionează prim-ministrul Boiko Borisov, şi procurorul general, Ivan Geshev.

  Ieri seară, aproximativ 2.000 de persoane au demonstrat în centrul Sofiei, într-un marş mult mai modest decât joia trecută, când peste 25.000 de oameni s-au adunat timp de ore în piaţa unde se află sediul Guvernului, Parlamentului şi Preşedinţiei.

  Proteste au loc şi în oraşe precum Stara Zagora, unde mii de oameni au încercat aseară să blocheze autostrada care leagă capitala de Marea Neagră, sau la Varna, capitala maritimă şi important centru de vacanţă.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Bulgaria își deschide hotarele pentru turiștii moldoveni, dar cu o condiție - detalii
  După Bulgaria, și Ungaria a semnat cu Gazprom pentru gaz ieftin
  Cu ce se ocupă CEDO: a condamnat Bulgaria pentru că nu a recunoscut un transsexual
  Tagurile:
  Români, Bulgaria


  Știrile Zilei