04:51 21 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.69
 • USD16.63
 • RUB0.22
 • RON4.05
 • UAH0.59
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1221)
  22140

  În România de după 1990 totul se desfășoară post factum, nimic pentru a preveni activitatea infracțională! Reamintim că pentru ”stați acasă” populația cinstită a trebuit să vadă TAB-uri cu soldați cu mitraliera la gât!

  BUCUREȘTI, 4 aug – Sputnik. Reacțiile după uciderea șefului clanului Duduianu a generat reacții ale ”lumii interlope”. A luat foc casa unuia dintre cei bănuiți a-l fi ucis pe ”Emi Pian”, iar interlopii din diverse clanuri anunță ”răzbunare”.

  Mai mult, extrem de dornici de spectacol mediatic, ”interlopi” din străinătate anunță că vor veni și ei să participe la ”răzbunări” și alte lupte.

  Cu alte cuvinte, va fi o bătaie de joc la adresa României, ca stat de drept și civilizat, dar mai ales cetățenii cinstiți și cumsecade din zonele unde își fac mendrele aceste grupări vor fi supuși unei atmosfere de teroare.

  De ce asta: Pentru că poliția și procurorii nu își fac treaba și permit existența unor asemenea personaje și grupări! Iar asta s-a văzut și azi, din ieșirile ministrului Marcel Vela și a lui Bogdan Berechet, șeful Poliției Capitalei.

  Marcel Vela a încercat să spună că situația este sub control și 0-a prevenit pe interlopii care au intenții războinice că ”vor avea parte de surprize neplăcute”.

  ”Totul este sub control, toate rețelele de interlopi sunt sub monitorizare”, a spus Vela, explicând motivul – ”cel care este bănuit că a făcut această crimă este sub pază, celelalte persoane au fost duse la audieri, procurorul lucrează, totul este sub control”.

  În direct la RTV, Vela a spus că ”inclusiv cei care amenință că vor veni din Europa în România și vor face nu știu ce, vor avea o surpriză neplăcută când vor intra în România și vor avea asemenea idei năstrușnice”.

  Ideile acestora nu sunt deloc „năstrușnice”, ținând seama că încăierarea dintre clanuri, soldată cu moartea lui ”Emi Pian”  ar fi fost rezultatul unei încăierări cu vreo 20 de ”spadasini”!

  În schimb, spre deosebire de Vela, la care totul pare extrem de lejer, Bogdan Berechet, șeful Poliției Capitalei, a venit în fața presei însoțit de mascați, înarmați cu automate! A vrut oare să demonstreze că e gata să utilizeze forța extremă?

  Și el a declarat că ”totul este sub control și niciun cetățean de bună credință nu trebuie să se simtă în pericol”, asta pentru că ”Am trimis dispozitive speciale în Sectorul 2 și Sectorul 5”.

  ”Am instituit, încă de azi-noapte, dispozitive speciale de siguranţă publică în sectoarele 5, respectiv 2, dispozitive fixe, dar şi mobile, care suplimentează forţele care se aflau deja în teren. Dispozitivele speciale sunt formate din poliţişti de ordine şi siguranţă publică, ai Serviciului de Acţiuni Speciale, de la Brigada Rutieră, Investigaţii Criminale”, a spus Berechet

  De asemenea, a arătat șeful poliției Capitalei, ”avem un sprijin consistent din partea Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti”, precizând că ”niciun cetăţean de bună credinţă nu trebuie să se simtă în pericol, iar Poliţia Capitalei nu tolerează şi nu va tolera activităţi care să perturbe ordinea publică„.

  ”Procurorii şi poliţiştii desfăşoară toată gama de activităţi pentru tragerea la răspundere a tuturor celor implicaţi” în conflictul interlop, a spus Berechet.

  Grav este că după acest incident NU se spune nimic despre activitatea preventivă, despre dezvoltarea segmentului profilactic! Nu, în România de după 1990 totul se desfășoară post factum, nimic pentru a preveni activitatea infracțională!

  Așa că, da, putem fi liniștiți: activitatea interlopilor nu va fi deranjată de nimeni, vor urma alte incidente, după care alte conferințe de presă și umflat de mușchi! Atât! În rest, nimic pentru oprirea reală a unui fenomen care degenerează! Este suficient să mergi noaptea într-un spital de urgență să vezi cât de bine multe este ”situația sub control”.

  Pe de altă parte, reamintim că pentru ”stați acasă” populația cinstită din București a trebuit să vadă TAB-uri cu soldați cu mitraliera la gât! Și o întrebare: oare câți polițiști bat zilnic străzile unde străzile din zonele interlopilor? Măcar 10% din câți aleargă oamenii pentru lipsa măștilor?

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1221)

  Tematic

  Corlățean îi pune la zid pe Vela și Iohannis: ”Ați avut informaţii pe canalele NATO!”
  Marcel Vela primește o lovitură dură din partea Parlamentului – Moțiunea a reușit
  Șerban Nicolae nu se lasă, îl face praf pe Marcel Vela!
  SRS: ”Ciolacu funcționează ca o dronă, îl suspectez de colaboraționism”. Cazul Vela
  Ultima oră: Marcel Vela, precizări importante despre ”relaxările” care încep după 1 iunie
  Marcel Vela, altfel decât Guvernul: ”Nu știam că vom fi cu toții actori în acest film!”
  Marcel Vela face un gest frumos, de suflet - după ce a pedepsit un incident oribil!
  Schimbare radicală: aliatul PNL cere DEMISIA urgentă a lui Orban, Vela, Arafat și Tătaru
  Dan Chitic și ”Justițiarul”, acțiune penală contra lui Iohannis, Vela și Grindeanu!
  Tagurile:
  ministrul afacerilor interne, Marcel vela

  Știrile Zilei