06:55 01 Octombrie 2020
În direct
 • EUR19.88
 • USD16.98
 • RUB0.22
 • RON4.08
 • UAH0.60
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  8751151

  ”Cu gena supușeniei și lașității, în timp ce toată planetă o pune de o nouă revoluție, românul va aștepta restartul pe malul mării”.

  BUCUREȘTI, 6 aug – Sputnik. Președinte al Tribunalului Timiș, judecătoarea Adriana Stoicescu nu este la primul text de excepție publicat pe Internet. Dar, de data asta, vorbim chiar de un text despre mulți spun că este genial. Judecați singuri:

  ”Lipsiți de substanță, dar auto suficienți până la implozie, genialii noștri conducători au reușit să transforme nația într-o glumă a istoriei”.

  Ei bine, după această introducere la nivel de suprastructură, judecătoarea o ia pas cu pas?

  Armata: ”Cum s-or fi simțind militarii de cariera obligați fiind să prezinte onorul unor  “apariții” cu pretenții de oameni de stat? O armată umilită, decimată și arătată cu degetul pentru eșecurile altora”.

  Medicii: ”Cum se mai suportă medicii, obligați să mintă, la fel ca în vremurile sinistre, umflând, conform dorințelor corifeilor zilei, cifrele unui dezastru? Cum s-or privi în oglindă știind că trimit acasă, să moară în liniște, zeci de bolnavi, a căror singură vină e că încă trăiesc?”

  Profesorii: Cum așteaptă, oare, dascălii, începerea anului școlar, știind că îi așteaptă o nouă etapă de scălâmbăiala în fața calculatoarelor, zâmbind forțat unor prunci care vor învăța să țină stiloul între degete în format PDF?

  După aceste criterii, ”Ce șanse să avem?”, întreabă judecătoarea – nu într-un exercițiu retoric, ci în logica unui ”pamflet dureros”.

  ”Cu mult timp în urmă, un rege nebun al Danemarcei revoluționa societatea cu reformele lui, spunând că „nu e obligatoriu, dacă suntem săraci, să fim și ignoranți””, scrie Adriana Stoicescu, referindu-se la superba carte de Nobel a lui Dario Fo ”E-un rege nebun în Danemarca”.

  Noi însă, ”sănătoși la cap” cum ne pretindem, ”noi am transformat școala într-o rușine națională și dascălii în ciuca bătăii beizadelelor care, mâine, ne vor hotărî destinele”.

  ”Țară distrusă de comuniști și nație aruncată la coșul de gunoi de cei care ar trebui să o ajute să prospere… asta am ajuns”, conchide judecătoarea – ”Cu gena supușeniei și lașității, în timp ce toată planetă o pune de o nouă revoluție, românul va aștepta restartul pe malul mării”.

  Cum va face asta? ”Cu o bere în mână, scuipând semințe „pă” lângă coș, înjurând Curtea Constituțională că a măcelărit o nouă lege mirobolantă, care ar permite arestarea fără termen a celor care mănâncă iaurt cu gust de iaurt, și nu cu gust de rahat, așa cum au dispus guvernanții”.

  Și avem un precedent: ”În anul de grație 1945, ministrul de interne spunea „avem lege, pe asta, cât de slabă, dar îi arestăm și apoi completăm legea”.

  ”Amatori… Amatori…. ”, încheie Adriana Stoicescu, explicând că ”Acesta este un pamflet dureros”.

  Mie, așa cum precizam, mi se pare un text genial. Și nu numai mie.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  BAC 2020. Celebru judecător previne elevii și dascălii: ”Dacă vă prindem, nu vă iertăm!”
  Judecător italian, dezvăluire șoc: româncele, victime ale proxeneților în Italia
  Dragnea, acuzație fulminantă: vizează AMBASADELE și un celebru judecător CCR!
  Cadouri pentru profesori. Ce spune un celebru judecător
  Avertisment al unui fost judecător CCR: polițiștii care dau amenzi fac abuz în serviciu
  Tagurile:
  Medici, mesaj, judecător

  Știrile Zilei