19:50 05 Decembrie 2020
În direct
  • EUR20.96
  • USD17.28
  • RUB0.23
  • RON4.30
  • UAH0.61
    Societate
    Sa primesc un link scurt
    13320

    Având o textură similară cu berea și fiind preparată la rece, cafeaua nitro este populară în lunile de vară. Un specialist în cafea a relatat pentru Sputnik despre beneficiile acestei băuturi, dar a oferit și cazuri în care ar trebui evitată.

    Într-un interviu pentru Sputnik, bloggerul Olga Ignatieva, specializată pe cafea, a explicat diferențele dintre cafeaua clasică și cea cu nitro, pe care mulți fani ai băuturii o aleg în timpul verii.

    Astfel, principala caracteristică a cafelei nitro este faptul că este servită refrigerată. Odată ce este infuzată la rece, este îmbogățită cu azot, folosind echipamente de răcire utilizate în industria berii. Bulele mici îi conferă o textură de catifea.

    „În loc de o cafea neagră, avem o băutură care seamănă cu o bere brună. Când este turnată într-un pahar, în interior apare puțină „spumă”. Azotul îi oferă și dulceață și un gust cremos".

    Un dezavantaj semnificativ

    Foarte bogată în cofeină, acest tip de cafea are un dezavantaj, în special pentru persoanele cu un sistem nervos slab sau pentru cei care suferă de probleme cardiace.

    „Dacă beți 200 de mililitri de cafea nitro, aceasta va influența puternic sistemul nervos. Nu trebuie băută seara, întrucât există riscul să nu puteți dormi. Dimineața, ar trebui să vă limitați la o porție mică”.

    Ea adaugă că conținutul de cofeină poate duce la reacții adverse, cum ar fi anxietatea, durerile de cap și tensiunea arterială ridicată.

    Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
    Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

    Tagurile:
    vară, Cafea

    Știrile Zilei