00:23 21 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.69
 • USD16.63
 • RUB0.22
 • RON4.05
 • UAH0.59
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  9820

  Serviciul Federal pentru Supravegherea respectării Drepturilor Consumatorului și bunăstării umane din Rusia a recomandat să se evite consumul anumitor mese care pot provoca infecții sau intoxicații.

  BUCUREŞTI, 13 aug – Sputnik. Cele mai periculoase produse alimentare care pot cauza apariția unei infecții sau intoxicații sunt salatele condimentate cu maioneză sau creme fraîche, carnea tocată, precum și produsele de patiserie cu cremă, arată, într-un comunicat de presă, Serviciul Federal pentru Supravegherea respectării Drepturilor Consumatorului și bunăstării umane (Rospotrebnadzor), potrivit Sputnik France.

  Dacă aceste alimente sunt consumate și dacă au fost gătite fără respectarea regulilor sanitare, există pericolul de a dezvolta infecţii precum salmoneloză, campilobacterioză, yersinioză, dizenterie, norovirus și rotavirus, precum și, printre altele, hepatita A virală.

  Rospotrebnadzor a menționat, de asemenea, că agenții patogeni pot rămâne pe legume și fructe care nu au fost bine spălate.

  „Pentru a rămâne sănătoşi, este recomandabil să preparăm acasă și în cantități mici salate şi produse din carne tocată pentru a nu păstra resturile de mâncare mai mult de o zi”, a subliniat instituţia.

  În plus, instituţia a subliniat că este important să acordăm atenție aspectului, precum și duratei de valabilitate a felurilor de mâncare deja preparate cumpărate în magazine.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Efectul carantinei: De ce în situații de stres crește sau scade pofta de mâncare
  Maia Sandu a vorbit despre soț, înfierea unui copil și cine îi ducea mâncare la Guvern
  Șocant: veniturile românilor se duc o treime pe mâncare și băutură, 0,6% pe educație
  Pacienți în carantină: Guvernul le va asigura bani pentru cazare și mâncare
  Europarlamentar: mâncare din străinătate pentru mieii din România
  Tagurile:
  Infecție, Mâncare

  Știrile Zilei