18:06 18 Mai 2021
În direct
 • EUR21.61
 • USD17.76
 • RUB0.24
 • RON4.39
 • UAH0.64
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  11420

  Fetele moderne, între 12-13 ani, încep să folosească produse cosmetice decorative și își curăță activ pielea. O astfel de violență agresivă constantă împotriva pielii poate juca o glumă proastă asupra acesteia, avertizează  cosmetologul Alexei Edemsky.

  BUCUREȘTI, 26 Aug – Sputnik. Cosmeticele au devenit o parte integrantă a vieții aproape oricărei fete. Cu toate acestea, abundența fondurilor destinate să asigure frumusețea pielii poate juca o glumă crudă asupra acesteia, a avertizat dermatovenerologul, cosmetologul Alexei Edemsky, într-un interviu acordat pentru radio Sputnik.

  Fetele moderne, între 12-13 ani, încep să folosească produse cosmetice decorative și își curăță activ pielea. O astfel de violență agresivă constantă împotriva pielii o face în cele din urmă intolerantă, a spus Alexei Edemsky. În interviul acordat la radio Sputnik, medicul dermatovenerolog a explicat care sunt consecințele.

  "Abundența de produse cosmetice care se aplică pe piele duce la dezvoltarea intoleranței: pielea își pierde toleranța față de produsele cosmetice, nu o mai poate suporta și începe să reacționeze la orice produs cosmetic cu care o persoană a avut contact. Chiar și la curățarea pielii. Aceasta este o stare gravă, se exprimă în roșeață constantă, mâncărime, erupții diverse ", a declarat Aleksey Edemsky la radio Sputnik.

  Această afecțiune este foarte dificil de tratat, a adăugat dermatovenerologul.

  "Este dificil pentru o persoană modernă să nu contacteze în timpul zilei cu anumite produse cosmetice. Mai mult, multe componente ale produselor cosmetice se intersectează cu substanțele chimice de uz casnic. În consecință, o persoană intră în contact cu substanțe chimice banale de uz casnic și de mulți ani menține hipersensibilitatea pielii, a corpului la anumite componente. Adesea, specialiștii ajută oamenii doar simptomatic ", a explicat Aleksey Edemsky în interviul acordat pentru radio Sputnik.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tagurile:
  Consecințe, Cosmetică

  Știrile Zilei