20:41 11 Mai 2021
În direct
 • EUR21.51
 • USD17.82
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  1014111

  ”Deși sunt mereu cu ochii pe ceva, nu prea reușesc să vadă românul și nevoile lui. Chemați un oftalmolog la Palatul Victoria!”

  BUCUREȘTI, 26 aug – Sputnik. Fermierii din toată țara protestează azi față modul în care se acordă despăgubirile pentru cei afectați de seceta pedologică extremă. Agricultorii din Federația PRO AGR), ai Ligii LAPAR, ai Uniunii de Ramură Națională UNCSV și ai altor asociații denunță faptul că nu au fost prevăzute sumele necesare plăților (către fermieri) dar și că sumele se pot vira în tranșe.

  Seceta a provocat daune pe jumătate dintre cele 2,9 milioane de hectare însămânțate anul trecut, iar sumele promise fermierilor nu sunt prevăzute în actul normativ pus în dezbatere publică.

  Fermierii  au transmis o schisoare deschisă premierului Ludovic Orban, ministrului Agriculturii, Adrian Oros, și șefului Finanțelor, Florin Cîțu, din care spicuim:

  ”Întelegând că și alte sectoare au nevoie de sprijin, considerăm, totuși, că plata despăgubirilor provocate de secetă ar trebui să reprezinte prioritatea zero, conform discuțiilor avute până în prezent”, scriu fermierii, întrebând ”Dacă sumele alocate sunt pentru sectorul vegetal, de ce suma maximă alocată nu se regasește în proiectul de Ordonanță?”.

  O reacție dură a avut europarlamentarul Carmen Avram, membru în Comisia pentru Agricultură.

  ”Chemați un oftalmolog la Palatul Victoria! "Pricepuții" din Guvernul României par să aibă probleme cu vederea”, scrie Carmen Avram. ”Deși sunt mereu cu ochii pe ceva, nu prea reușesc să vadă românul și nevoile lui. După modelul Vela ministrul inexistent al Agriculturii "s-a uitat în ochii fermierilor" și le-a promis că le dă banii făgăduiți pentru a-i salva de la dezastru”.

  Dar, arată Carmen Avram, ”de cinci luni, în pofida strigătelor de ajutor, niciun leu n-a ajuns la vreun fermier”.

  ”În curând, agerul Oros o să se uite în ochii celor care o să preia gratis fermele românești falimentare și o să-i felicite înlăcrimat că au salvat România de la foamete”, conchide Carmen Avram, cu una dintre cele mai tragice reflecții.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Carmen Avram l-a urmărit pe Iohannis la Bruxelles – uluitor ce a constat!
  Carmen Avram nu îi lasă nicio șansă lui Iohannis: cea mai clară dovadă că minte sinistru!
  Carmen Avram, intervenție excelentă în cazul ”Emi Pian” - ”E un dublu standard”
  Carmen Avram, cel mai dur mesaj de la Bruxelles, îi distruge pe Iohannis și Aurescu
  ”Nu uitați să sunați trompeta când plecați!” Carmen Avram nu lasă nicio șansă Guvernului!
  Tagurile:
  leu, Bani, Carmen Avram

  Știrile Zilei