00:39 22 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.20
 • USD17.04
 • RUB0.22
 • RON4.14
 • UAH0.60
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  55042

  ”O încercare pe care viaţa mi-a pus-o în faţă”, spune Marius Tucă, ultima celebritate afectată de coronavirus. Mesajul transmis din spital

  BUCUREȘTI, 11 sept – Sputnik. Celebrul jurnalist și realizator TV Marius Tucă a fost confirmat ieri după amiază infectat cu SARS Cov2. Ulterior, s-a luat decizia internării sale, conform informațiilor de până acum doar pentru 24 de ore.

  Marius Tucă are 54 de ani, dar are o condiție fizică excelentă, practicând multe sporturi. Din informațiile de până acum, Tucă este asimptomatic, iar la examinare s-a constatat că starea plămânilor este bună.

  Într-o discuţie telefonică cu Adrian Sârbu, Marius Tucă a spus că speră să treacă bine de această încercare ”pe care viaţa mi-a pus-o în faţă şi să mă întorc în studio”.

  ”Îmi iubesc profesia, colegii şi spectatorii”, a spus Tucă, adăugând cu umorul său binecunoscut – ”Dacă tot nu am avut concediu anul acesta, covidul mi-a creat această oportunitate”.

  Și, tot în glumă, a parafrazat arhicunoscutul său mesaj de final – ”Ţineţi aproape, dar nu mai aproape de un metru jumătate”.

  Apropo de acest mesaj – Marius Tucă a realizat în ultimele zile emisiuni cu invitați, deci este posibil ca și aceștia să fie infectați.

  În final, iată ultimul mesaj postat pe Facebook de Marius Tucă… din spital! Este una dintre frumoasele sale poezii – jurnalistul-poet a publicat mai multe volume – o mică bijuterie în versuri, cu un titlu care arată… chiar dorința sa de a ieși cât mai repede din această încercare, de s-și regăsi din nou deplina libertate.

  ”Inimă albastră

  Nu calci pământul

  Pluteşti deasupra lui

  Îi încalci atracţia

  Şi gravitaţia ştiută

  Printr-o inspiraţie

  Senină şi divină

  Cu această eşarfă

  Culoarea smaraldului

  Înfăşurată vălurit

  În jurul gâtului

  Şi răsfrântă larg

  Pe albul umerilor

  Luminând dimprejur

  Ascunsele taine

  Neştiute, neauzite

  De nimeni, de mine

  Pierdută în gând

  Risipită prin el

  Ca o ceaţă cenuşie

  Între cer şi ancoră

  Inimă albastră

  Nestăvilită, necucerită

  Nu trebuie să aparţii

  Nici să devii

  E de-ajuns să fii

  Să te viseze

  Toate piepturile

  În care să baţi

  De la distanţă

  Toate tăcerile

  Care să te audă

  Ca pe valurile Mării

  Dintr-o scoică

  Dintr-un suflet,

  Inimă albastră.”

   

  Tagurile:
  COVID-19, coronavirus

  Știrile Zilei