00:53 24 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.17
 • USD17.05
 • RUB0.22
 • RON4.14
 • UAH0.60
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  866161

  Prima zi de școală a însemnat și prima zi de proteste anti-guvernamentale din cauza lipsei condițiilor pentru copii. În Piața Victoriei, mai mulți părinți s-au adunat în această seară pentru a-și manifesta nemulțumirea față de Guvern.

  BUCUREȘTI, 14 sept - Sputnik. Mai mulți părinți s-au strâns în această seară în Piața Victoriei pentru a protesta împotriva Guvernului care nu a asigurat condiții pentru începerea anului școlar.

  Părinții spun că nu li se pare normal ca toți elevii să poarte măști, în condițiile în care, în străinătate, mască poartă doar elevii trecuți de 11 ani. Ei au reclamat și faptul că paznicii școlilor au ajuns să măsoare temperatura copiiilor, precum și faptul că elevii nu au primit măști.

  ”Jos labele de pe copiii noștri!” au scris participanții pe unul dintre bannerele afișate.

  Protest și în fața Ministerului Educației

  Astăzi, în cursul zilei, a avut loc un alt protest organizat de Consiliul Național al Elevilor (CNE) și Comunitatea Declic în fața Ministerului Educației și Cercetării.

  Elevii au protestat în fața ministerului pentru a-și exprima nemulțumirile față de promisiunile neonorate ale guvernanților, acuzând autoritățile că au tratat în mod dezastruos achiziția pentru tablete și laptopuri după ce, în perioada restricțiilor, aproape 1 milion de copii au fost excluși de la posibilitata de a participa la cursurile online pentru că n-au avut un laptop sau o tabletă proprie.

   Elevii au avut cu ei câțiva „porci zburători” umpluți cu heliu, pentru a transmite că până și porcii au șanse să zboare, însă tabletele promise înainte de vacanță tot nu au ajuns în școlile din România.

   „În prima zi a anului școlar, nu vom fi la școală, în bănci, ci vom fi în fața Ministerului Educației și Cercetării, pentru a-i reprezenta pe colegii noștri pe care autoritățile i-au lăsat în urmă. Acestea ignoră cu bună știință faptul că 900.000 de elevi nu au avut acces la educație online pe durata stării de urgență. Nepăsarea autorităților reprezintă o încălcare sistematica a dreptului la educație al tuturor elevilor, garantat de Constituția României. Solicităm guvernanților urgentarea procesului de achiziție publică pentru dispozitive conectate la internet!”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului National al Elevilor.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  Gabriela Firea, lecție pentru politicieni și demonstrație pentru părinți și elevi
  Deschiderea școlilor, propunere inedită pentru PĂRINȚI de la un lider politic de top
  Anisie își bate joc de părinți și profesori: ce face înainte de începerea școlii
  Tagurile:
  Copii, Părinți, protest

  Știrile Zilei