06:08 21 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.69
 • USD16.63
 • RUB0.22
 • RON4.05
 • UAH0.59
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  4290111

  Tânăra protestatară a fost reținută printr-o intervenție supranumerică și în condiții care sunt clar abuzive – imaginile video spun totul

  BUCUREȘTI, 16 sept – Sputnik. Ziua de ieri a fost marcată nu doar de așteptata deschidere a Magistralei 5 de metrou, ci și de două evenimente colaterale. Primul a fost festivismul exagerat al autorităților, în frunte cu Klaus Iohannis, presărat cu declarații grandoman-inepte al ministrului Bode.

  Printre altele, Bode a afirmat că ”este cea mai importantă realizare a Metrorex în cei 41 de ani de existență”, în condițiile în care cei câțiva kilometri au fost inaugurați după un timp de lucru comparabil cu el necesar României socialiste pentru a realiza peste 50 de kilometri, cu multe stații de metrou superbe, nu precum cele de acum.

  Al doilea eveniment a fost reținerea tinerei protestare Oana Lovin – pe motiv că i-ar fi adresat cuvinte insultătoare președintelui și însoțitorilor acestuia.

  Opinia publică s-a revoltat, pentru că Iohannis și susținătorii săi au abuzat de termeni injurioși pentru a crește procentual, introducând în manifestările politice violența de limbaj, trivialitatea și obstrucționarea adversarilor politici. 

  Din secvențele postate de Oana Lovin se vede clar cum asupra tinerei, care nu manifesta agresiv și nu intenționa să se apropie de Iohannis (cum fac unii manifestanți anti-PSD, gen ”Ceaușescu”) – asupra tinerei au acționat 5 jandarmi,

  Faptul reprezintă o acțiune exagerată dar și un abuz – pentru că Oana Lovin nu făcea decât să protesteze – deci să-și exprime un drept fundamental. Fără alte comentarii, urmăriți imaginile postate aseară târziu de Oana Lovin.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tagurile:
  Oana Lovin

  Știrile Zilei