05:27 21 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.69
 • USD16.63
 • RUB0.22
 • RON4.05
 • UAH0.59
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  511 0 0

  Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, spune că Guvernul nu susține acordarea stimulentului de 2500 de lei pentru toți salariații din asistență socială, așa cum prevede legea. Ce demers a făcut demnitarul.

  BUCUREȘTI, 16 sept – Sputnik. Problemele din asistența socială au fost puse pe tapet, astăzi, de reprezentanții Federației SANITAS din România într-o discuție avută cu Violeta Alexandru, ministrul Muncii și Protecției Sociale.

  Reprezentanții Federației SANITAS au solicitat acordarea stimulentului de 2500 de lei, conform prevederilor Legii 82/2020.

  Din păcate, veștile nu sunt deloc cele așteptate de angajații din asistență socială. Și aceasta pentru că Guvernul nu susține acordarea stimulentului tuturor salariaților din asistența socială, așa cum prevede legea, motiv pentru care a inițiat un proiect de lege care prevede ca numai salariații care au fost izolați la locul de muncă în perioada stării de urgență să beneficieze de un singur stimulent, în valoare de 2500 de lei. Proiectul este pe traseul legislativ, informează reprezentanții Federației SANITAS din România.

  Violeta Alexandru a precizat că Guvernul a asigurat aproximativ 70% din finanțarea necesară, restul de 30% revenind în sarcina autorităților locale. În acest moment Guvernul susține că nu dispune de resurse suplimentare pentru acest domeniu.

  De asemenea, ministrul muncii agreează propunerea SANITAS ca aceste vouchere să fie acordate pe viitor tuturor salariaților, fiind considerat un drept de natură salarială. Instituția va transmite o situație a acordării voucherelor pentru anul 2020.

  În ceea ce privește deblocarea angajărilor în asistență socială, aceasta a fost o propunere agreată de Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

  Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
  Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

  Tematic

  SANITAS: ”Nu ne vom face responsabili de nici o manifestare a colegilor noștri”
  SANITAS acuză Guvernul: ”Au loc întâlniri semi-oficiale, cu rezultate îndoielnice”
  SANITAS cere Guvernului ”să nu mai pedepsească”angajații din sănătate și asistență socială
  Tagurile:
  asistență, Angajați

  Știrile Zilei