14:45 27 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.13
 • USD17.03
 • RUB0.22
 • RON4.13
 • UAH0.60
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  922217

  Anunț de maximă importanță al premierului Ludovic Orban – dar și o recunoaștere care ridică multe semne de întrebare.

  BUCUCREȘTI, 30 sept – Sputnik. Un anunț de extremă importanță al premierului Orban: de săptămâna viitoare se vor reintroduce restricții pentru persoanele care vin în România din anumite zone.

  ”Am discutat cu colegii”, a spus Orban după videoconferința cu prefecții și reprezentanții CJSU, alături de Tătaru și Arafat. ”Știți că nu am mai actualizat situația din alte țări pentru că am așteptat să fie ceva unitar la nivelul UE. Vom decide luni, în CNSU, să reintroducem restricții pentru țările care au un nivel de îmbolnăviri mai mare decât cel din România”.

  Precizăm că mai multe state din UE au intrat în așa numita zonă roșie din cauza numărului de îmbolnăviri.

  Orban a precizat că ”NU se va impune carantinarea dacă vin cu un test COVID și stau până la maxim 3 zile pe teritoriul României”.

  ”Pentru ceilalți, care vor să stea mai mult, se va impune carantină pe 14 zile. În cazul în care nu doresc, în a 5-a zi vor putea face un test și vor ieși din carantină”, a precizat Ludovic Orban.

  În privința unor măsuri mai dure, Orban a recunoscut influența alegerilor: ”Primarii până la alegerile locale, mulți dintre ei, s-au temut să ia decizii și impunerea măsurilor”.

  ”Acum au deplină autoritate în reducerea numărului de infectări”, a spus Orban, cu o uluitoare nonșalanță.

  Cu alte cuvinte, cei care NU au luat măsurile din interes electoral – îmbolnăvind populația, sunt cunoscuți dar nu vor fi anchetați?! Așteptăm precizări. 

  Tematic

  Noi restricții impuse de autoritățile din Atena din cauza COVID-19 - detalii
  Premierul Ludovic Orban: Nu sunt necesare noi restricții
  Netanyahu anunță IZOLARE în Israel pe 3 săptămâni - noi restricții din cauza Covid-19
  Tagurile:
  Restricții

  Știrile Zilei