01:13 25 Noiembrie 2020
În direct
 • EUR20.42
 • USD17.20
 • RUB0.23
 • RON4.19
 • UAH0.61
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  31690

  Protest în fața Guvernului, acolo unde câteva zeci de pensionari au manifestat în semn de protest față de decizia autorităților de creștere a veniturilor seniorilor cu un procentaj mai mic față de ce a decis Parlamentul.

  BUCUREȘTI, 1 oct – Sputnik. Seniorii români au ieșit în stradă, nemulțumiți că Guvernul nu le majorează pensiile cu procentul decis de Parlament.  

  Manifestația este organizată de Federația Națională a Pensionarilor din România – FNPR – și Federația Națională ”Unirea” a Pensionarilor din România – FNUPR.

  Preda Nedelcu, liderul FNPR, spune că motivul nemulțumirii pensionarilor care participă la protest este nivelul până la care Guvernul a decis să majoreze pensiile din data de 1 septembrie.

  Maria Vasilescu, una dintre pensionarele ieșite în stradă, mărturisește că are o pensie de 1050 de lei și că îi vine să plângă când merge la piață.

  Femeia are o propunere pentru premierul Ludovic Orban.

  ”Aş vrea să îl rog pe domnul Ludovic Orban să trăiască o lună de zile cu pensia mea, îi dau eu banii să vadă cum e să trăieşti cu 1050 lei timp de 30 de zile”, a declarat pensionara Maria Vasilescu.     

  Reamintim că plenul Parlamentului a adoptat rectificarea bugetară pe 2020, cu amendamentul PSD referitor la creșterea cu 40% a punctului de pensie.

  La propunerea PSD, parlamentarii au decis, cu 242 de voturi ”pentru” 147 ”împotrivă” și 11 abțineri abrogarea articolului potrivit căruia punctul de pensie se majora cu 14%, astfel rămânând în vigoare Legea sistemului public de pensii care prevede majorarea acestuia cu 40 de procente.

  Tematic

  Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, mesajul zilei pentru pensionari
  Declarație unică pentru pensionari: cum se completează
  Șomaj tehnic pentru pensionari: cum se pot obține banii
  Tagurile:
  Ludovic Orban, Pensionari

  Știrile Zilei