22:28 11 Mai 2021
În direct
 • EUR21.51
 • USD17.82
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Relațiile româno-ruse (279)
  7610

  Regal de film rusesc în acest sfârșit de săptămână, în parcul Kiseleff din Sectorul 1 al municipiului București. Ce pelicule puteți urmări.

   

  BUCUREȘTI, 3 oct – Sputnik. Primul sfârșit de săptămână din luna octombrie vine cu un regal de film rusesc în Sectorul 1 al Capitalei, începând cu ora 19.30.

  Evenimentul este organizat de Centrul Cultural al Sectorului 1 al municipiului București.

  Filmele pot fi vizionate în Parcul Kiseleff din Sectorul 1 al Capitalei. Ieri, românii au putut viziona filmul ”Solaris”, în regia lui Andrei Tarkovski, un film premiat cu Marele Premiu al Juriului de la Cannes, o poveste de dragoste plasată într-un cadru science-fiction.

  În această seară, pe ecran va rula ”Anna Karenina, Povestea lui Vronski”, 2017, în regia lui K. Shanazarov.

  ”Anna Karenina - în rusă: Анна Каренина - este un roman scris de Lev Tolstoi și publicat în foiletoane, în intervalul 1875 - 1877. Cu ”Anna Karenina”, atenția lui Tolstoi se îndreaptă spre viața contemporană. În raport cu ”Război și pace”, aici sfera de realități și probleme se restrânge: este un roman al vieții de familie. Anna Karenina este considerat cel mai „cinematografic” roman al lui Tolstoi, beneficiind de numeroase ecranizări. Care ar trebui să primeze - pasiunea sau datoria? Cum alegem? Și cine ajunge să judece? Acestea sunt întrebările veșnice, puse neîncetat de viață. Anna Karenina și-a făcut alegerea, lăsându-l pe fiul ei Serghei să crească, luptându-se să înțeleagă de ce mama sa a luat o cale atât de tragică și cumplită, iar contele Vronsky este bântuit de amintirea femeii pentru a cărei moarte se învinovățește încă 30 de ani mai târziu, precizează Centrul Cultural al Sectorului 1 București.

  Mâine, 4 octombrie 2020, va rula filmul ”Zboară Cocorii”, 1957, în regia lui M. Kalatozov.

  Acest film a câștigat Premiul Palm D Or și a marcat o etapă în procesul redării artistice a temei războiului pe ecran.

  În contradicție cu tendința emfatică a filmului de război, Kalatozov îl abordează din perspectiva destinelor individuale, atacând teme tabu până atunci: sacrificarea unei generații, trădarea inimii, culpabilitatea, josnicia impunitivă, se mai arată pe pagina de Facebook a organizatorilor.

  Тема:
  Relațiile româno-ruse (279)
  Tagurile:
  Bucuresti, rus, film

  Știrile Zilei