21:01 26 Noiembrie 2020
În direct
 • EUR20.46
 • USD17.22
 • RUB0.23
 • RON4.20
 • UAH0.61
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  38261

  În acest an, România trece la ora de iarnă în data de 25 octombrie 2020. Ce înseamnă aceasta și de ce s-a impus trecerea la ora de iarnă.

  BUCUREȘTI, 8 oct – Sputnik. ”Ora de iarnă” este o denumire pentru revenirea timpului de la ora de vară, mai exact, adaptarea timpului după lumina zilei.

  Pentru 2020, reprezentanții Comisiei Europene propuseseră renunțarea la schimbarea sezonieră a orei în Europa. Propunerea venise din partea Comitetului de Turism și Transporturi al Uniunii Europene, care sublinia că schimbarea sezonieră a orei ar putea înceta iar fiecare stat membru UE va trebui să aleagă dacă rămâne la ora de vară sau la cea de iarnă.

  Comisia Europeană urma să analizeze fiecare decizie.

  Anul 2020 ar putea fi ultimul în care România mai trece la ora de iarnă, subliniază capital.ro.

  Trecerea la ora de iarnă se va face, în 2020, în noaptea de 24 spre 25 decembrie. În jurul datei de 22-23 septembrie 2020 a avut loc echinocțiul de toamnă, moment în care am intrat în toamna astronomică.

  În ultimul sfârșit de săptămână din octombrie se trece la ora de iarnă 2020.

  Noaptea devine mai lungă în noaptea de 24 spre 25 octombrie 2020, iar ora 4.00 AM devine ora 3.00 AM.

  Trecerea la ora de iarnă – cum ne afectează

  Primul avantaj adus de această schimbare îl reprezintă faptul că vom dormi o oră în plus. Din păcate, sunt persoane cărora ora de iarnă le produce stări neplăcute, de anxietate, stres sau chiar depresii. Motivul îl reprezintă faptul că nu se pot adapta la noua oră prea repede.

  Persoanele meticuloase devin cele mai stresante întrucât schimbarea orei de iarnă le dă peste cap toată rutina zilnică. Dimineaţa începe mai târziu şi seara vine mai devreme", spune medicul Daniela Stan.

  Adaptarea organismului la trecerea de iarnă poate dura chiar câteva săptămâni, iar acest lucru poate însemna o perioadă cu somn mai neliniștit, depresie, risc crescut de accident vascular cerebral din cauza creșterii nivelului de cortizol, notează libertatea.ro.
  Ca să nu fiți afectați de trecerea la ora de iarnă este important să respectați orele de somn în fiecare noapte, ba chiar să vă culcați până la ora 22.00 și să renunțați la activitățile suprasolicitante înainte de somn.

  Tagurile:
  Ora de Iarnă

  Știrile Zilei