08:19 17 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.38
 • USD17.87
 • RUB0.23
 • RON4.34
 • UAH0.64
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  13401

  Președintele Societății Ruse a Somnologilor, Roman Buzunov a enumerat cauzele atât de răspândite, dar neevidente, ale somnolenței diurne.

  BUCUREȘTI, 08-Sputnik. Medicul emerit, președintele Societății Ruse a Somnologilor, Roman Buzunov, într-un interviu acordat pentru ”Piatâi canal”, a enumerat cauzele atât de răspândite, dar neevidente, ale somnolenței diurne.

  Se menționează faptul că vorbim despre o situație în care vrei să dormi chiar și după o noapte de odihnă plină de opt ore. Experții numesc această afecțiune hipersomnie.

  Potrivit lui Buzunov, somnolența în timpul zilei poate apărea din cauza sforăitului - dacă servește ca simptom al sindromului de apnee obstructivă în somn. Această stare se caracterizează printr-o întrerupere pe termen scurt a respirației timp de zece secunde și duce la faptul că creierul unei persoane „se trezește” din cauza lipsei de oxigen.

  Lipsa de fier și vitaminele D și B pot provoca, de asemenea, hipersomnie și se simt rău în timpul zilei, a menționat medicul. În plus, sindromul picioarelor neliniștite, în care o persoană își mișcă constant membrele în timp ce doarme, afectează calitatea odihnei și provoacă somnolență în timpul zilei.

  Dacă unul dintre aceste simptome persistă în termen de trei luni, este necesar să consultați un specialist pentru a restabilirea unui somn sănătos.

  Tematic

  Avertismentul unui specialist: somnul în timpul zilei, periculos pentru sănătate
  Studiu: Somnul în avion ne poate afecta sănătatea
  Medic - despre cele mai periculoase obiceiuri pentru somn
  Tagurile:
  somn

  Știrile Zilei