11:55 26 Octombrie 2020
În direct
 • EUR20.20
 • USD17.05
 • RUB0.22
 • RON4.14
 • UAH0.60
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  56 0 0

  Selecţionerul Mirel Rădoi a declarat că va analiza varianta de a părăsi conducerea echipei naţionale a României. ”Tricolorii” au o lună de coșmar, cu 3 înfrângeri din tot atâtea meciuri: 1-2 cu Islanda, 0-4 cu Norvegia și 0-1 cu Austria.

  ”Nu ştiu dacă putem vorbi de reconfirmare. Până în noiembrie va trebui să vedem care sunt progresele, dacă au existat, iar după dubla din noiembrie vom vedea cum vor sta lucrurile. Dacă progresul nu va exista, va trebui să ne gândim la altcineva. Probabil că luna viitoare foarte multă lume va fi mai fericită. Nu ştiu. Poate vom câştiga cele două partide”, a declarat Mirel Rădoi după înfrângerea României de la Ploiești în fața Austriei, cu 0-1.

  Pe 15 noiembrie, România va juca pe teren propriu cu Norvegia, iar pe 18 noiembrie, ”tricolorii” vor evolua pe terenul Irlandei de Nord.

  În urma înfrângerii cu Austria, naționala României a bifat un record negativ pe care nu l-a mai atins de 24 de ani, de la Campionatul European din Anglia. În 1996, în grupele turneului final, fusese ultima dată când România pierduse trei meciuri oficiale consecutive, 0-1 cu Franţa, 0-1 Bulgaria şi 1-2 cu Spania.

  Singurul gol al meciului România - Austria a fost marcat de Schopf, în minutul 76, într-un meci în care oaspeții au avut și două transversale. Pentru prima oară în istorie, Austria a folosit un prim unsprezece în care s-au regăsit numai fotbaliști din Bundesliga.

  În clasament, pe primele două poziții se află Norvegia și Austria, ambele cu câte 9 puncte. Nordicii au câștigat contra Irlandei de Nord, la Oslo, scor 1-0, după autogolul lui Dallas. România are doar 4 puncte după 4 meciuri.

  Clasarea din Liga Națiunilor va influența și preliminariile Cupei Mondiale 2022. În acele calificări, cele 10 câștigătoare de grupe vor merge la turneul final, în timp ce primele două cel mai bine clasate câștigătoare de grupă din Liga Națiunilor (în afara celor calificate direct la Mondial sau clasate pe loc de baraj în preliminarii) se vor alătura selecționatelor de pe locul 2 într-un baraj de stabilire a ultimelor 3 locuri de Mondial.

  De asemenea, rezultatele din Liga Națiunilor sunt importante și pentru coeficient. În funcție de acesta se va stabili dacă România va fi repartizată în a doua sau a treia urnă valorică la tragerea la sorți pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2022.

  Tagurile:
  Mirel Rădoi, Fotbal

  Știrile Zilei