21:55 18 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR20.96
 • USD17.29
 • RUB0.24
 • RON4.30
 • UAH0.62
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  7001

  În timp ce unii români vor aloca mai mulți bani pentru cumpărături în sezonul de iarnă, alții, mai grăbiți, au început deja să facă o serie de cumpărături pentru Crăciun, arată datele unui studiu realizat de un magazin online.

  BUCUREȘTI, 22 oct – Sputnik. Românii încep deja să fie cuprinși de febra cumpărăturilor pentru Crăciun. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de un magazin online, care precizează, de asemenea, că românii îşi vor creşte bugetul de cumpărături în acest sezon de iarnă cu 3%, iar 5%.

  Femeile au fost mai grăbite decât bărbații, apucându-se mai devreme de cumpărături de cadouri.

  Mai exact 32% dintre femeile intervievate spun că au început shopping-ul de sărbători, în timp ce doar 9% dintre bărbaţi au făcut acelaşi lucru. În timp ce majoritatea bărbaţilor şi femeilor spun că aşteaptă încă să cumpere cadouri, 15% dintre femei şi 25% dintre bărbaţi spun că anul acesta nu vor cumpăra nimic, notează dcbusiness.ro.

  De asemenea, familiile tinere sunt printre cele care deja și-au făcut cumpărăturile de sărbători.

  Studiul a mai evidențiat faptul că majoritatea familiilor – 26% - intenționează să cheltuiască între 200 și 400 de lei, acesta fiind un prag de cheltuieli normal pentru persoane ce câștigă sub 4000 de lei lunar.

  În tot acest timp, persoanele cu venituri de peste 5000 de lei lunar intenționează să cheltuiască între 500 și 1000 de lei.

  Potrivit specialiştilor în E-Commerce de la Negociat.ro, 2020 a fost un an greu pentru retailerii români din pricina pandemiei de coronavirus și a condițiilor volatile ale pieței. Toate acestea au dus la incertitudine, fapt care a atras, după sine, o scădere a volumelor de vânzări, în special în mediul offline.

  O dată cu intrarea în ultima parte a anului 2020, vânzările retail au scăzut considerabil faţă de perioada similară a anului trecut. Cu toate acestea, încrederea consumatorilor în România şi nu numai are tendinţe de creştere. Chiar și așa, persistă în continuare incertitudinea, iar mulţi cumpărători spun că se simt ca fiind încă în criză economică.

  Tematic

  Febră de Black Friday: cumpărături de un million de dolari pe minut
  La cumpărături, în pielea goală. Dar pictată! (VIDEO)
  Pericolul de pe raft: Ce riscăm atunci când facem cumpărături la magazin
  Tagurile:
  Crăciun, cumpărături

  Știrile Zilei