11:14 22 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.19
 • USD17.45
 • RUB0.24
 • RON4.35
 • UAH0.62
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  1700233

  Prof.univ.dr. Alexandru Rafila a fost agresat, reproșându-i-se că îndrăznește să candideze la parlamentare… fiind fiu de securist!

  BUCUREȘTI, 23 oct – Sputnik. Cunoscutul medic Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS a fost agresat în plină stradă, pe Calea Victoriei, de doi indivizi.

  Rafila a fost agresat verbal, dar i s-a și arătat, amenințător, un baston de lemn, iar unul dintre agresori – se pare, un cunoscut actor, a lovit puternic în geamurile mașinii care îl ducea pe dr. Rafila.

  Cei doi agresori au fost protestatarul Marian „Ceaușescu” și, conform unei publicații, celălalt ar fi fost actorul Costel Cașcaval. Agresiunea s-a petrecut pe Calea Victoriei, în fața sediului B1TV, unde Rafila fusese invitat.

  În tot timpul emisiunii, Rafila nu a replicat, s-a suit repede în mașina postului TV, în timp ce i se arăta ciomagul – ca să i se amintească de ceea ce ar fi făcut tatăl său în Securitate, la finele anilor 40; după ce Rafila s-a suit în automobil și a închis ușa, presupusul actor a început să țipe și să lovească cu palmele în geamurile mașinii.

  Marian ”Ceaușescu” a încercat să-l potolească, dar a fost nevoie de intervenția șoferului pentru a opri ieșirea nervoasă.  

  Care a fost semnificația agresiunii? Rafila candidează la Parlament, iar cei doi erau supărați pe calitatea lui de… fiu al tatălui său, despre care se știe că a fost ofițer al Securității în primii ani ai instituției – 1948-49 – și i se impută executarea și prigonirea unor țărani în primii ani ai ”colectivizării”. Datele sunt însă contestabile.

  Protestatarul ”Ceaușescu” a filmat incidentul și a scris o postare, pe care o redăm întocmai, fără corecturi:

  ”Domnul doctor Rafila a vazut (pulan) instrumentul cu care talăl bătea si tortura țărani, care nu vroiau de buna voie sa intre cu pămînturile, in colectivizare, pentru care străbunii lor au luptat pentru ele. Regret gestul cu lovirea masini, dar omul nu mai poate suporta ca pui se securisti sa devina parlamentar”.

  Apropo de furia presupusului actor pe faptul că ”fiul unui securist” vrea să ajungă parlamentar, îl sfătuim să fie și mai supărat pe fiul și nepotul altor securiști din aceeași perioadă, mult mai clar documentați de CNSAS, care a devenit prim ministru!

  Mai mult, același fiu și nepot de securiști din anii 50 conduce PNL, un partid care a dat multe dintre victimele prigoanei anilor 50, dar și joacă acum rolul polului ”anticomunist”. Deci, îl sfătuim să joace sceneta în față la Palatul Victoria sau la sediul PNL.

  Tematic

  Legătura gravă între tații securiști ai lui Orban și Rafila!
  Criză sanitară în România - avertismentul lui Rafila
  Câți români s-ar îmbolnăvi de fapt de COVID-19 - Rafila
  PUȘCĂRIE! Rafila dă în vileag fapta gravă a autorităților!
  Știrea nopții: dr. Alexandru Rafila preia steagul PSD
  Tagurile:
  Alexandru Rafila

  Știrile Zilei